Lars Paymans

Met WWDC nog maar een maandje van ons verwijderd, hebben we al heel wat info over de nieuwe functies en verbeteringen van iOS 13. Dit concept laat precies zien hoe de iPad er op vooruit kan gaan.

iOS 13 iPad-concept toont Finder op iOS

Als we de flinke lijst aan gelekte iOS 13-functies bekijken, valt vooral op hoeveel er speciaal gemaakt zijn voor de iPad. Apple lijkt zijn tablet dit jaar qua software een flinke stap voorwaarts te laten maken. Hoe dat eruit kan zien, laat productontwerper Daniel Korpai aan ons zien.

iOS 13 iPad concept

In zijn iOS 13-concept komen we bijna alles tegen wat Apple op de planning zou hebben staan dit jaar. Dat begint bij een Dark Mode, een donkere modus die het hele systeem in een zwart jasje hult. Deze optie zou je straks gemakkelijk aan en uit kunnen zetten via een knopje in het Bedieningspaneel.

Korpai stelt daarnaast voor hoe de iPad er beter van wordt als er een macOS-achtige Finder-app wordt uitgebracht. In de video is te zien hoe deze app nauw samenwerkt met ondersteuning voor externe harde schijven, om op die manier razendsnel bestanden over te zetten. Andere functies zoals ingebouwde tabbladen in Finder en een previewmodus om snel te zien om welk bestand het gaat maken de iPad een stuk functioneler.

Een nieuwe vorm van multitasking

Een andere fijne verbetering die we in het concept voorgesteld krijgen, is een nieuwe vorm van multitasking. Door vensters van apps met drag- and drop te plaatsen kun je meerdere kolommen naast elkaar zetten en deze met simpele veegbewegingen weer van het scherm afkrijgen.

Met nog een maand te gaan is de onthulling van iOS 13 dichterbij dan ooit. Kun je niet wachten? Check dan ons uitgebreide iOS 13-overzicht met alle functies en verbeteringen die we op basis van geruchten al weten, en houd iPhoned in de gaten als Apple op 3 juni tijdens WWDC de update officieel uit de doeken doet.

Lees verder: 7 aanwijzingen dat iOS 13 de update wordt die de iPad nodig heeft

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.