‘Nieuwe iPad Pro krijgt ook TrueDepth-camera en Face ID’
Erwin Vogelaar

De nieuwe iPad Pro die Apple in 2018 uitbrengt, krijgt mogelijk ook een TrueDepth-camera en Face ID. Net als de iPhone X.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Volgend jaar ook iPad Face ID

We hoeven niet lang te wachten om Face ID op andere apparaten te zien. Gerespecteerde analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities stelt namelijk dat de nieuwe iPad Pro in 2018 ook een TrueDepth-camera krijgt met deze technologie. Volgende maand zit de camera voor het eerst in de iPhone X.

Lees ook: 7 vragen en antwoorden over Face ID

Het zou een logische stap voor Apple zijn. Door de verschillende premium iOS-apparaten deze camera te geven, bouwt Apple een ecosysteem op. Later, als de componenten makkelijker en goedkoper te produceren zijn, wordt de camera ook op goedkopere toestellen geplaatst en kan Apple Touch ID uitfaseren. Kuo denkt dat het in 2018 ook al direct tijd is voor een TrueDepth-camera in alle nieuwe iPhone-modellen.

ipad face id

Met deze technologie staat Apple voor op de concurrentie. Kuo denkt dat Android-fabrikanten nu massaal volgen. De kans is echter groot dat kleinere Android-fabrikanten niet zoveel nadruk leggen op veiligheid als Apple. Al moet Face ID zich nog in de praktijk bewijzen.

Lees ook: Waarom Face ID de grootste vernieuwing van de iPhone X wordt

Het is nog niet bekend wanneer Apple de nieuwe iPad Pro aankondigt. Dit jaar kreeg het apparaat in juni een update, dus het is goed mogelijk dat de nieuwe versie weer aan het eind van de eerste helft van het nieuwe jaar te koop is.

Hoewel Kuo dit niet noemt, is het natuurlijk ook onvermijdelijk dat de TrueDepth-camera op termijn in nieuwe MacBooks wordt geplaatst

Slecht verkrijgbaar

Wat eventueel een probleem kan opleveren, is de mogelijke problematische levering van de camera. We hebben de afgelopen periode meerdere geruchten gehoord dat de iPhone X slecht verkrijgbaar gaat zijn. Dat komt mogelijk door de camera die zo complex is, dat massaproductie moeilijk blijkt. Wellicht heeft Apple de productie snel genoeg onder controle om in 2018 ook meer toestellen van deze technologie te voorzien.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.