Deze app maakt van je iPad een extern beeldscherm voor alles 

21 september 2023, 14:13
2 min leestijd
Deze app maakt van je iPad een extern beeldscherm voor alles 

Wil je jouw iPad als een extern beeldscherm gebruiken? Standaard kan dat alleen met de Mac, maar met deze app gaat dat voortaan met alles!

Lees verder na de advertentie.

Orion maakt van je iPad een extern beeldscherm

Zou het soms niet handig zijn om je iPad als een tweede scherm te gebruiken voor je iPhone, PC of zelfs je Nintendo Switch? Jawel toch? Maar standaard kun je de iPad alleen als extra scherm gebruiken via de Mac.

iPad 2022

Geen nood, want daar maakt de volgende app een eind aan. Met Orion kun je de iPad voor veel meer apparaten als extern scherm gebruiken.

HDMI Monitor - Orion

Lux Optics Incorporated

Gratis via App Store

De app is gratis, maar voor sommige opties moet je eenmalig 5,99 euro betalen (maar dat is niet nodig). Je krijgt dan onder andere functies als 4k-upscaling en wat filters erbij. Belangrijker is dat je wel een usb-c hdmi capture card nodig hebt.

Gelukkig zijn die vrij goedkoop en makkelijk te vinden. Je hebt al een geschikte capture card om je iPad als extern beeldscherm bij onder andere Bol.com voor zo’n 20 euro.

En deze iPad heb je nodig

Om je iPad als extern beeldscherm te gebruiken heeft Orion wel wat eisen aan je iPad. Het is dus jammer genoeg dus niet mogelijk om elke iPad met de app te gebruiken. Volgens de website heb je een iPad met een usb-c-aansluiting nodig. Dat zijn op dit moment de:

iPad met usb-c kopen

Wil je aan de slag met deze app? En heb je nog geen iPad of een iPad met usb-c? Check dan onze prijsvergelijker voor de beste prijzen. De iPad 2022 is dan een goede koop. Je hebt dan een recente iPad die nog jaren mee kan mét usb-c.

Apple iPad 2022 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 399,-

Bekijk prijzen

Refurbished

€ 569,-

Bekijk prijzen

Meer nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad 2022
Apple iPad 2022

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu