Apple houdt iPad presentatie op 22 oktober
Roel van Hout

In de wandelgangen gonsde de datum al langer, maar Apple heeft het nu officieel bevestigd: op 22 oktober houdt het bedrijf zijn jaarlijkse iPad presentatie.

Wat we daar precies gaan zien? Dat is nog onduidelijk, al is één ding zeker: over nieuwe iPhones zullen Tim Cook, Phil Schiller en de andere Apple-bonzen het die dag niet gaan hebben. Hooguit zullen er verkoopcijfers worden getoond, of zal er even stil worden gestaan bij de lancering van de iPhone 5s en iPhone 5C in de tweede reeks landen (waaronder Nederland!) op 25 oktober.

iPad presentatie

De tagline van het evenement is evenwel “We still have a lot to cover”, wat suggereert dat er wellicht méér dan iPads te zien zal zijn. Verwacht wordt dat Apple die dag mogelijk een hardware-update voor de MacBook-lijn aankondigt. Ook de aankomende versie van Mac-besturingssysteem OSX, 10.9 Mavericks, zal ongetwijfeld nog worden besproken en hoogstwaarschijnlijk een release-datum krijgen.

iPad presentatie over iPad 5, iPad Mini Retina?

De focus op iPhoned.nl ligt, zoals in de naam besloten, natuurlijk op iPhones, maar dat betekent niet dat iPad-nieuws volledig aan ons voorbij gaat. De afgelopen weken zwollen de geruchten aan dat de iPad 5 en iPad Mini met Retina-scherm in de maak zijn. Eveneens doken er foto’s op van een goudkleurige iPad – in navolging van de iPhone 5S met gouden coating. Gelekte foto’s tonen bovendien iPads met smallere randen aan beide zijkanten.

Het is niet duidelijk of de presentatie ook vanuit huis te bekijken zal zijn; meestal zorgt Apple wel voor een livestream, maar de meest recente iPhone presentatie op 10 september werd ook niet live uitgezonden. We zullen jullie op de hoogte houden!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.