Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

iPad-event 2024: dit verklapt de uitnodiging (en Tim Cook)

Yannick Chalkiopoulos
24 april 2024, 11:00
5 min leestijd
iPad-event 2024: dit verklapt de uitnodiging (en Tim Cook)

Apple heeft gisteren het eerste event van 2024 aangekondigd, maar welke aanwijzingen vinden we terug in de uitnodiging? Dit heeft Apple al verklapt!

Lees verder na de advertentie.

Eerste Apple-event van 2024

Binnenkort presenteert Apple eindelijk nieuwe producten, want op 7 mei vindt het eerste Apple-event van het jaar plaats. Het gebeurt niet vaak dat Apple een evenement organiseert in mei, de laatste keer gebeurde dat in 2002. Dat Apple ervoor kiest om dit voorjaar tóch nog een evenement te houden, betekent hoogstwaarschijnlijk dat er belangrijke aankondigingen gemaakt gaan worden.

Lees ook: iPad-event 2024: hier kun je het ‘Let loose’-evenement live bekijken!

Het is de verwachting dat we op 7 mei eindelijk nieuwe iPads gaan zien. De laatste tablets van Apple dateren inmiddels uit 2022, vorig jaar bracht Apple voor het eerst geen nieuwe iPad uit. Het is daarom hoog tijd dat we een nieuwe generatie van de tablet gaan zien. Welke apparaten kunnen we verwachten op het iPad-event van 2024? En wat verklapt Apple nog meer met de uitnodiging? Dit zijn de verwachtingen.

apple event let loose

1. Apple Pencil 3

De uitnodiging maakt in ieder geval duidelijk dat het om een iPad-event gaat, waarbij een nieuwe Apple Pencil wordt onthuld. In de uitnodiging die Apple heeft gedeeld is duidelijk een pen te zien. Tim Cook deed daar nog een schepje bovenop, door de Pencil expliciet te noemen in zijn tweet. De Apple Pencil 3 verschijnt dus op 7 mei, en krijgt vermoedelijk een aantal handige nieuwe functies.

Volgens geruchten krijgt de derde generatie van de Apple Pencil ondersteuning voor Zoek mijn. Je kunt de pen straks altijd terugvinden, wel zo handig als de Apple Pencil niet aan de zijkant van je iPad is geklikt. De Pencil krijgt daarnaast een aangepaste bediening, het aanraakgevoelige oppervlak wordt waarschijnlijk een stukje groter. Daar duidt ook de slagzin ‘Let loose‘ van Apple’s uitnodiging op. Lees hier alvast meer over de Apple Pencil 3.

2. iPad Air 2024

Bij de Apple Pencil horen natuurlijk ook nieuwe iPads. Het eerste event van 2024 staat in het teken van maar liefst vier nieuwe iPads, waaronder de nieuwe iPad Air. Apple brengt de iPad Air dit jaar voor het eerst uit in twee verschillende formaten. Je hebt straks de keuze uit een 10,9- en een 12,9-inch uitvoering. Laatstgenoemde zien we voor het eerst, waardoor je niet meer de hoofdprijs van de iPad Pro hoeft te betalen voor een groter scherm bij de iPad.

De iPad Air 2024 wordt uiteraard onthuld op het iPad-event van 2024. Het is de verwachting dat Apple de tablet voorziet van een M2-chip en dat het toestel voor het eerst een flitser onder de camera krijgt. Daarvoor wordt het camera-eiland van de iPad iets aangepast. Bovendien voorspellen de laatste geruchten dat de iPad Air het 12,9-inch scherm van de iPad Pro 2022 krijgt, wat een grote update zou betekenen. Hier zetten we alle geruchten van de iPad Air 2024 voor je onder elkaar.

3. iPad Pro 2024

Naast de 10,9- en 12,9-inch iPad Air 2024 kondigt Apple nóg twee tablets aan op het iPad-event. De iPad Pro 2024 wordt dan eveneens uitgebracht in twee formaten. Als we de geruchten moeten geloven wordt de tablet dit jaar een slag groter, vermoedelijk door de dunnere schermranden. We zien daarom een 11- en een 13-inch versie van de iPad Pro 2024. Zo hebben de iPad Air en iPad Pro nog steeds verschillende formaten.

Apple stapt bij de iPad Pro 2024 over op oled-schermen, dat vooral voor de kleine uitvoering een grote stap zou zijn. Nu heeft de 11-inch variant nog een lcd-scherm, de grotere versie heeft al een micro-led scherm. Verder krijgt de tablet waarschijnlijk ondersteuning voor MagSafe en draait het toestel op de krachtige M3-chip. Wil je voor het iPad-event al meer weten over de iPad Pro 2024? Lees dan hier alles over de tablet.

iPad Pro 2024

4. Magic Keyboard

Bij de nieuwe iPad Pro 2024 wordt ook een nieuwe generatie van het Magic Keyboard verwacht. Dit toetsenbord krijgt een grotere trackpad, waarmee de iPad nog meer in een laptop verandert. Volgens geruchten wordt de behuizing van het Magic Keyboard ook aangepast. De nieuwe versie krijgt een stevig aluminium frame, dat alleen ondersteuning biedt voor de iPad Pro.

Voor de iPad Air 2024 wordt geen nieuw Magic Keyboard verwacht. Het is wel de verwachting dat Apple bestaande accessoires als het Magic Keyboard en de Magic Mouse voor de Mac een kleine update geeft bij het iPad-event van 2024. Deze apparaten maken dan de overstap naar usb-c, zodat Apple voldoet aan de nieuwe Europese wetgeving die dit jaar ingevoerd wordt. Bij deze accessoires zien we waarschijnlijk geen nieuwe functies.

iPad Pro

iPad-event 2024: dit is wanneer

De uitnodiging voor het iPad-event van 2024 is opvallend kleurrijk. Dat betekent dat we mogelijk een reeks nieuwe kleuren kunnen verwachten bij de iPad Air 2024. De generatie uit 2022 is nu al beschikbaar in verschillende kleuren, bij de iPad Air 2024 worden dat er mogelijk nog meer. Of Apple brengt de iPad Pro 2024 uit in meerdere kleuren, want dat zijn er bij de iPad Pro 2022 nog slechts twee.

Lang hoeven we niet meer te wachten, want het iPad-event vindt plaats op 7 mei 2024. Om 16.00 uur Nederlandse tijd begint het evenement, het is nog niet bekend hoe lang de presentatie precies zal duren. Wil je live meekijken? Houd iPhoned dan goed in de gaten. Die dag zullen we een livestream delen, zodat je niks van het eerste Apple-event van 2024 hoeft te missen!

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air 2024
Apple iPad Air 2024

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu