Waarom Apple de iPad en MacBook niet gaat samenvoegen

Gijs Ettes
16 november 2015, 9:52
2 min leestijd
Waarom Apple de iPad en MacBook niet gaat samenvoegen

Apple is niet van plan om de iPad en MacBook samen te voegen tot één hybride apparaat, zo laat ceo Tim Cook weten aan Independent.ie. Volgens Cook zitten consumenten niet te wachten op een dergelijk apparaat.

Lees verder na de advertentie.

iPad en MacBook voorlopig niet samengevoegd

Cook is van mening dat een dergelijk apparaat de nodige compromissen met zich meebrengt. “We willen de beste tablet en beste Mac maken, maar dat is niet mogelijk als je de twee samenvoegt. Dan moet je op verschillende vlakken compromissen sluiten.” In tegenstelling tot eerdere geruchten hoeven we voorlopig geen twee-in-één-apparaat van Apple te verwachten.

Wel verwacht het bedrijf dat er in de toekomst een markt voor traditionele computers zoals de Mac blijft, ondanks dat het verschil tussen computers en mobiele apparaten als de iPad Pro kleiner wordt. “We zien ook dat mensen zowel iOS- als Mac-apparaten gebruiken. Daarom zorgen we met features als Handoff ervoor dat apparaten naadloos met elkaar samenwerken, zodat je je werk gemakkelijk kunt voortzetten op een ander product.”

Het verschil tussen iPads en computers wordt kleiner

Tijdens de presentatie van de iPad Pro gaf Cook aan dat consumenten geen reden meer hebben om een pc aan te schaffen. In het interview met Independent verduidelijkt hij dat hij daarmee Windows pc’s bedoelde. “We zien Macs en Windows pc’s niet als dezelfde apparaten.”

Maakt Apple een eigen auto?

Cook wil niet reageren op de berichten dat Apple een auto ontwikkelt. “Maar ik denk dat er de komende jaren de nodige veranderingen zullen plaatsvinden met betrekking tot elektrische en zelfrijdende auto’s. En daarbij moet er goed worden gefocust op de gebruikersinterface.” Volgens Telsa-oprichter Elon Musk heeft Apple diverse werknemers van het bedrijf in dienst genomen voor de ontwikkeling van een elektrische auto.

Geruchten gaan dat de Apple-auto in 2019 of 2020 gereed voor de consumentenmarkt. Totdat Apple iets heeft aangekondigd, moeten we echter rekening houden met de mogelijkheid dat de auto er helemaal niet komt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Devices: iPad Pro, MacBook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen