iPad Air wint prijs voor ‘best mobile tablet’ op Mobile World Congress

Roel van Hout
26 februari 2014, 17:17
1 min leestijd
iPad Air wint prijs voor ‘best mobile tablet’ op Mobile World Congress

De afgelopen dagen stonden in het teken van het Mobile World Congress. En alhoewel Apple geen aankondigingen of onthullingen op die beurs doet, kreeg het bedrijf voor de iPad Air wel de prijs voor ‘best mobile tablet’.

Lees verder na de advertentie.

Apple organiseert liever eigen persevenementen op andere momenten, dan dat het bedrijf de spotlights met andere fabrikanten wil delen. Dat is uiteraard prima, maar dat betekent niet dat de producten niet meedingen naar de prijzen waar het Mobile World Congress ieder jaar mee wordt afgesloten.

→ Lees meer over de iPad Air!

De iPaid Air werd uitgeroepen tot ‘best mobile tablet’ – dat klinkt wat suf, maar er zijn ook tablets die niet draagbaar zijn, vandaar – en werd door de jury als volgt geprezen:

“De iPaid Air verpakt eersteklas prestaties in een aantrekkelijk frame, en daarnaast is het ecosysteem ongeëvenaard als het gaat om het aantal speciaal voor het formaat geoptimaliseerde apps.”

Veel apps voor iPad Air-formaat

Het is inderdaad zo dat de App Store in vergelijking met de Google Play Store vele malen meer op het formaat van de tablet aangepaste apps bevat. Op Android-tablets draaien gebruikers vaak opgerekte apps die eigenlijk voor smartphones zijn ontworpen. Het is iets dat Tim Cook graag vertelt wanneer hij gevraagd wordt naar de verschillen tussen Android en iOS.

De iPhone 5S viel helaas niet in de prijzen: volgens de jury was de HTC One de beste smartphone.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air
Apple iPad Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu