De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘iPad Air krijgt zelfde design als iPad Pro, inclusief dubbele camera’

Michel van 't Klaphek
28 juli 2021, 8:42
2 min leestijd
‘iPad Air krijgt zelfde design als iPad Pro, inclusief dubbele camera’

Apple slaat twee vliegen in een klap door het design van de iPad Pro (2021) naar de nieuwe iPad Air te brengen. Bij de opkomende iPad mini en reguliere iPad verandert dan weer weinig.

Lees verder na de advertentie.

‘Design van nieuwe iPad Air lijkt op iPad Pro’

Dat schrijft MacOtakara. De Japanse website heeft gesproken met een bron in de productieketen van Apple. Deze anonieme tipgever zegt dat de nieuwe iPad Air ongeveer hetzelfde design heeft als de kersverse iPad Pro. Maak je dus klaar voor een industrieel ontwerp met hoekige randen.

Ook tof: de dubbele camera achterop zou de overstap maken. Aan het formaat verandert dan weer weinig. De nieuwe iPad Air zou wederom een 10,9 inch-scherm hebben, waarbij de Touch ID-vingerafdrukscanner in de aan/uit-knop aan de zijkant zit.

nieuwe ipad pro imac apple tv bestellen

Het is nog onduidelijk of de nieuwe iPad Air een LiDAR-scanner krijgt. Deze dieptescanner zit wel op de iPad Pro en gebruik je bijvoorbeeld om portretfoto’s mooier te maken, of voor augmented reality-apps.

Onder de motorkap van de nieuwe iPad Air zit een A15-chip, zo claimt de Japanse site. Deze processor komt vermoedelijk ook naar de iPhone 13. Het is nog onduidelijk wanneer Apple de nieuwe iPad Air onthult.

Lees ook: iPad Pro 2021 vs iPad Air 2020: wat zijn de verschillen?

Tussenjaar voor iPad (mini)

De bron heeft ook nieuwe informatie over de reguliere iPad en compacte iPad mini. Volgens de website krijgen deze tablets dit jaar wel een nieuwe versie, maar geen grote vernieuwingen. De iPad 2021 en iPad mini 2021 zouden enkel een nieuwe processor krijgen, maar qua design op hun voorgangers lijken.

Die claims liggen niet in lijn met eerdere geruchten. Volgens meerdere bronnen krijgt de nieuwe iPad mini namelijk een groter scherm en verdwijnt de fysieke Touch ID-knop naar de zijkant. Ook de reguliere iPad zou flink onder handen genomen worden.

Later dit jaar houdt Apple een evenement waar alle nieuwe producten worden gepresenteerd. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief, of download de gratis iPhoned-app.

Ook interessant: iPad 2021: 7 verwachtingen voor de instaptablet van 2021

Het laatste nieuws over Apple:

Via: 9to5Mac
Bron: MacOtakara
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2021
Apple iPad Pro 2021

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen