Gerucht: Nieuwe iPad Air komt pas in 2021

Dilara Isik
19 augustus 2020, 16:30
2 min leestijd
Gerucht: Nieuwe iPad Air komt pas in 2021

Volgens een nieuw gerucht brengt Apple volgend jaar in maart de nieuwe iPad Air 4 uit. De tablet zou een snellere A14-chip krijgen.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple brengt iPad Air 4 in maart 2021 uit’

Dat meldt de Chinese website MyDrivers. Ook zou de nieuwe iPad meer gaan lijken op de iPad Pro 2020. Dit geldt voor zowel het ontwerp als de features van de nieuwe iPad Pro. Het gerucht komt overeen met eerdere geruchten.

De iPad Air 4 krijgt daarnaast een Smart Connector, waardoor deze aangesloten kan worden op het nieuwe Magic Keyboard. Bovendien maakt de nieuwe tablet de overstap van Lightning naar usb-c. Dat komt overeen met een eerder gerucht over een nieuwe aansluiting. Als klap op de vuurpijl zouden er vier stereospeakers in de iPad aanwezig zijn.

De iPad Air 4 wordt uitgerust met een 11 inch-Retina-scherm. Eerder beweerde Apple-analist Ming-Chi Kuo dat het display 10,8 inch groot zou zijn. In ieder geval lijkt het er nu op dat de iPad Air 4 een groter scherm krijgt met beduidend smallere randen. De opslagformaten komen ook overeen met die van de iPad Pro: je kunt de iPad aanschaffen met een opslagruimte van 128GB, 256GB en 512GB.

Momenteel zijn deze features alleen voor de iPad Pro gereserveerd. De iPad Air vult de kloof tussen de high-end iPad Pro en ‘gewone’ iPad, het instapmodel. Toch zou deze nieuwe tablet qua prijs wat dichter in de buurt komen van de iPad Pro. De prijzen zouden namelijk beginnen bij 649 dollar, zo’n 150 dollar meer dan zijn voorganger.

De release zou volgens de website nog wel even op zich laten wachten. Dat gaat tegen een eerdere gerucht in. Zo beweerde Ming-Chi Kuo dat Apple dit jaar één iPad uit zou brengen en de iPad mini uitstelt tot volgend jaar.

Verder beweert MyDrivers dat er binnenkort een geüpdatete iPad Pro met micro-led-technologie aankomt, misschien zelfs komende maand. Verschillende geruchten beweren hierover echter verschillende dingen, waarbij de één dit najaar beweert, terwijl de ander claimt dat we deze iPad pas in de eerste helft van 2021 kunnen verwachten.

Meer over de nieuwe iPad Air

Er is nog niet heel veel bekend over de vierde generatie van de iPad Air, maar één ding is zeker: de nieuwe tablet brengt heel wat vernieuwingen met zich mee. Op het gebied van design krijgt het apparaat een opknapbeurt, waarbij Apple ook afscheid neemt van de dikke schermranden. Bovendien wordt de tablet groter en zou Apple werken aan een Touch ID-vingerafdrukscanner die onder het scherm zit verwerkt. Ook zou het kunnen dat Apple Face ID aan de iPad Air toevoegt.

Bron: MacRumors
Bronnen afbeeldingen: EverythingApplePro, EverythingApplePro
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPad Air 2020

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air 2020
Apple iPad Air 2020
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen