‘iPad Air 3 zonder 3D Touch verschijnt in eerste helft 2016’

Redactie
16 december 2015, 9:31
1 min leestijd
‘iPad Air 3 zonder 3D Touch verschijnt in eerste helft 2016’

Er zijn geruchten opgedoken over een nieuwe tablet van Apple en als we die mogen geloven, vindt de iPad Air 3 release in de eerste helft van 2016 plaats. Het apparaat zou niet voorzien zijn van een drukgevoelig scherm.

Lees verder na de advertentie.

Dat laat de doorgaans goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo weten in een onderzoeksrapport. Hij verwacht dat de volgende iPad Air net als de iPad Pro geen 3D Touch-display krijgt, omdat toeleveranciers die de onderdelen van het aanraakgevoelige scherm fabriceren de grotere vraag niet aankunnen. Het 3D Touch-scherm vormt ook bij de in september 2015 verschenen iPhone 6S (Plus) het grootste obstakel in de levering, aldus Kuo.

ipad air 3 release

Verwachtingen voor Apple in 2016

Over de daadwerkelijke verschijningsdatum van de iPad Air 3 is niets met zekerheid te zeggen. Er gaan ook geruchten dat Apple in de eerste helft van 2016 een nieuwe Apple Watch en een iPhone 6C wil lanceren. Verschillende analisten verwachten in 2016 een daling in de verkoop van iPhones en wellicht dat een kleinere variant van de iPhone 6(S) daar verandering in kan brengen.

Aan het einde van 2016 zou de verkoop vervolgens weer gaan stijgen. Dit komt dan voornamelijk doordat de iPhone 7 in september 2016 op de markt wordt gebracht, zo verwacht Kuo. Vaak is de lancering van een nieuw model een forse aanjager van de verkoopcijfers. Kuo laat in hetzelfde rapport verder weten dat de iPhone 7 wel over de 3D Touch-techniek beschikt.

Lees hier meer over de iPhone 7

Categorieën: Devices, Geruchten
Spotlight: 3D Touch
Device: iPad Air 3

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air 3
Apple iPad Air 3
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's