‘Aankondiging iPhone 5se en iPad Air 3 op 15 maart’

Gijs Ettes
2 februari 2016, 15:50
2 min leestijd
‘Aankondiging iPhone 5se en iPad Air 3 op 15 maart’

Apple is voornemens om de iPhone 5se en iPad Air 3 op 15 maart officieel te onthullen. Op dezelfde dag zou het bedrijf ook nieuwe bandjes voor de Apple Watch presenteren, zo meldt 9to5Mac.

Lees verder na de advertentie.

iPad Air 3 en iPhone 5se onthulling

Vooralsnog heeft Apple geen uitnodigingen voor een aankomend evenement uitgestuurd, maar anonieme bronnen zouden aan 9to5Mac hebben laten weten dat het bedrijf uit Cupertino medio maart overweegt. De precieze datum zou in aanloop naar het evenement nog kunnen veranderen. Apple zelf reageert traditiegetrouw niet op geruchten omtrent onaangekondigde producten.

iphone 5se onthulling

De afgelopen weken is niettemin al het nodige uitgelekt over de plannen van het bedrijf in 2016. In het najaar kunnen we de lancering van de iPhone 7 (Plus) tegemoetzien, maar ervoor worden hoogstwaarschijnlijk ook een nieuwe 4 inch-iPhone en iPad Air gepresenteerd. Eerstgenoemde heet volgens de laatste geruchten iPhone 5se en krijgt een design en specificaties die grotendeels overeenkomen met de iPhone 6. Het toestel zou dezelfde A8-chip en M8-coprocessor krijgen, alsmede een 8 megapixel-camera. Nieuw is onder meer de aanwezigheid van nfc, bluetooth 4.2, 4G+ en wifi 802.11ac.

Over de iPad Air 3 zijn we de laatste tijd ook meer te weten gekomen. De opvolger van de tablet uit 2014 wordt waarschijnlijk weer voorzien van een 9,7 inch-Retina-scherm en een dunne metalen behuizing. Nieuw zou de aanwezigheid van een Smart Connector zijn, voor het koppelen van accessoires als een keyboard, en de implementatie van vier speakers. Beide vernieuwingen zijn afkomstig van de onlangs uitgebrachte iPad Pro. Verder zou de iPad Air 3 beschikken over een snellere A9- of A9X-chip en 4GB aan RAM.

apple watch marktleider

Naast de iPad Air 3 en iPhone 5se onthulling besteedt Apple mogelijk ook aandacht aan de Apple Watch. Verwacht wordt dat de focus ligt op nieuwe bandjes en een update voor besturingssysteem watchOS. Apple zou nieuwe Hermès-bandjes, sportbandjes in andere kleuren en een spacegrijze variant van het Milanese bandje presenteren. We zijn benieuwd.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air 3
Apple iPad Air 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen