iPad Air 2019 review round-up: dit zeggen internationale media
Florence Peeters

Langzaam druppelen de eerste reviews van de iPad Air 2019 binnen. Dit vinden internationale media van Apples nieuwe subtopper in de iPad-familie.

iPad Air 2019 review round-up

Apple heeft enkele weken terug uit het niets de iPad Air 2019 onthuld. In die week voorafgaand aan het Apple TV Plus-event lanceerde het bedrijf uit Cupertino ook nieuwe AirPods en iPad mini 2019 met een persbericht.

Internationale media hebben inmiddels ruim de tijd gehad om de tablet te testen. In deze review round-up zetten we op een rijtje wat de meest opvallende bevindingen zijn over de iPad Air 2019.

The Verge
The Verge schrijft dat de Air 2019 perfect het grote keuzegat tussen de iPad en de iPad Pro opvult. De tablet mist het mooie design met Face ID van de Pro, maar biedt wel erg goede prestaties zonder de absolute hoofdprijs te vragen.

Andere pluspunten zijn de hoge beeldkwaliteit en Smart Connector, waardoor je een toetsenbord kan aansluiten. Volgens de website is de iPad Air de beste allround keuze voor de meeste mensen.

iPad Air review round-up

Techradar
“Het traditionele design en ondersteuning voor enkel de eerste generatie Apple Pencil laten de iPad Air verouderd lijken, maar daarachter schuilt flinke kracht en een prachtig scherm”, zo schrijft Techradar.

De nieuwe Air heeft als groot voordeel dat het de goedkoopste iPad is die met een toetsenbord werkt, en daarom de perfecte middenklasser is voor onder meer studenten en scholieren.

9to5Mac
Volgens 9to5Mac biedt de iPad Air 2019 op geen enkele manier iets vernieuwends, maar is de tablet wel belangrijk in de iPad-line-up. Apple had namelijk al lang geen echte ‘subtopper’ meer. Waar de goedkopere iPad 2018 een prima tablet is, krijg je volgens de website een veel betere gebruikerservaring met de iPad Air. Meer waar voor je geld dus, ondanks dat de tablet een tikkeltje saai is.

iMore
Met de iPad Air 2019 legt Apple een nieuwe basis, vindt iMore. Kleine minpunten zijn de camera, die hetzelfde is gebleven, en de twee speakers. Deze bieden minder mooi geluid en foto’s, maar houden logischerwijs wel de prijs laag. Als je de beste ervaring en specificaties wil, kun je beter voor een iPad Pro gaan. Maar voor de meeste mensen biedt deze iPad precies wat je in een tablet zoekt.

Meer weten over de tablet? Check onze uitgebreide iPad Air 2019-pagina of bekijk alle aanbieders in onze iPad Air 2019-vergelijker.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.