iPad Air 2 verslaat iPhone 6 met gemak in benchmarktest

Wouter Nijsen
22 oktober 2014, 10:33
1 min leestijd
iPad Air 2 verslaat iPhone 6 met gemak in benchmarktest

Vorige week donderdag maakte Apple op haar oktober-evenement bekend dat de nieuwe iPad Air 2 wordt aangestuurd door de A8X-chip. Uit recente tests blijkt dat deze een stuk krachtiger is dan zijn voorganger. Sterker nog, de dunste iPad ooit verslaat de iPhone 6 en 6 Plus met gemak.

Lees verder na de advertentie.

55 procent sneller dan de iPhone 6

iPad Air 2 sneller

Primate Labs, de ontwikkelaar van het programma Geekbench waarmee veel snelheidstests worden afgenomen, heeft de nieuwe iPad uitgebreid onder de loep genomen en is tot de conclusie gekomen dat deze maar liefst 55 procent sneller is dan de iPhone 6 en 6 Plus. Daarmee is de iPad Air 2 by far het krachtigste iOS-toestel tot nu toe.

Dat de iPad Air 2 sneller is dan vorige apparaten was misschien te verwachten, maar het gat tussen de tablet en de recent verschenen iPhones is wel erg groot. In de grafiek hiernaast zie je het grote verschil, wat dus neerkomt op 55 procent. Dit is echter een multicore-test, wat wilt zeggen dat meerdere kernen van de processor tegelijk worden gebruikt. Er is ook een singlecore-test, waarbij de snelheid van een enkele kern wordt gemeten. Hier is het verschil met 13 procent beduidend kleiner.

Meer over de iPad Air 2

iPad Air 2 sneller

De iPad Air 2 werd op 16 oktober officieel gepresenteerd en valt vooral op vanwege de afmetingen: de Air 2 is 18 procent slanker dan zijn voorganger en meet slechts 6,1mm in dikte.

Naast de nieuwe A8X-chip is ook TouchID en Apple Pay geïmplementeerd in de nieuwe iPad, waardoor je mobiele betalingen kunt verrichten met je vingerafdruk. Ook is het apparaat voorzien van een verbeterde 8 megapixel-camera.

De iPad Air 2 kost respectievelijk 499, 599 en 699 euro voor het 16GB-, 64GB- en 128GB-model. De tablet is nu op de Apple-website te bestellen.

Lees meer over de iPad Air

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air 2
Apple iPad Air 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu