iPad Air 2 en iPad mini 3 officieel aangekondigd

16 oktober 2014, 19:44
2 min leestijd
iPad Air 2 en iPad mini 3 officieel aangekondigd

Apple heeft de iPad Air 2 en de iPad mini 3 donderdagavond aangekondigd tijdens een speciaal evenement. Lees alles over de nieuwe tablets.

Lees verder na de advertentie.

Dunste iPad ooit

De iPad Air 2 is Apples dunste iPad ooit en meet maar 6,1 millimeter dikte, liefst 18 procent dunner dan zijn voorganger. Het 9,7-inch scherm is totaal vernieuwd met een resolutie van 2048×1536 met 264 pixels per inch. Ook heeft de iPad Air 2 een antireflectie-coating, zodat je minder last hebt van reflectie op het beeld.

De iPad mini 3 houdt hetzelfde 7,9-inch scherm en resolutie als zijn voorganger.

ipad air 2

Nieuwe A8X-chip voor iPad Air 2

De iPad Air 2 is voorzien van een nieuwe A8X-chip, die een stuk krachtiger en sneller is dan zijn voorganger. Ook kan de tablet mooiere graphics op het scherm presenteren. Met een volle acculading gaat de nieuwe iPad Air volgens Apple 10 uur mee.

De iPad mini 3 blijft gebruik maken van de prima A7-chip.

Touch ID

De nieuwe iPads zijn voor het eerst voorzien van een Touch ID vingerafdrukscanner, zoals de iPhone 5S en allebei de nieuwe iPhones ook aan boord hebben. De scanner kan gebruikt worden om de iPad snel en met je vingerafdruk te ongrendelen, waarmee een pincode dus niet langer nodig is. Ook kun je er veilig aankopen mee doen op websites of in iTunes. De iPad Air 2 en iPad mini 3 werken hiervoor samen met Apple Pay om online aankopen te kunnen doen, al is die functie voorlopig nog niet in Nederland beschikbaar.

ipad touch id

Camera

De iPad Air 2 heeft een geheel nieuwe camera. Met de camera aan de achterkant kun je nu 8 megapixel-foto’s maken. Voorheen waren dat 5 megapixels. De nieuwe functies van iOS 8 zijn allemaal in de camera aanwezig. Zo kun je foto’s maken in burstmodus, waarbij je heel snel achter elkaar kiekjes schiet én kun je grote panorama’s maken van maximaal 43 megapixels, net als op de iPhone 6 (Plus). Daarnaast is de timelapse-modus beschikbaar voor iPad Air 2 en kun je filmpjes in slow-motion opnemen. De Facetime camera aan de voorkant is eveneens vernieuwd. Gezichtsherkenning is verbeterd en je kan nu HDR-selfies maken of burst gebruiken.

De camera van de iPad mini 3 blijft foto’s schieten met 5 megapixels. Ook ontbreekt de burst-modus in deze kleinere tablet.

ipad air 2

iPad mini 3 en iPad Air 2 prijzen en opslag

De iPad Air 2 en de iPad mini 3 komen in de drie bekende kleuren: zilver, goud en spacegrijs. De iPads zijn vanaf morgen te bestellen in Nederland, de levering is volgende week. De iPad mini 3 is te koop vanaf 399 euro, de nieuwe iPad Air 2 vanaf 499 euro.

Net als bij de nieuwe iPhones is de 32GB-variant van opslagruimte verdwenen. Je kan nu kiezen uit de varianten 16GB, 64GB of 128GB.

ipad air 2 ipad mini 3

Prijzen iPad Air 2 (links met alleen wifi, rechts + mobiel):

ipad air 2 prijzen

Prijzen iPad mini 3 (links met alleen wifi, rechts + mobiel):

ipad mini 3 prijzen

Lees meer iPad nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air 2
Apple iPad Air 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu