Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Apple presenteert 30 creatieve iOS-activiteiten voor kinderen (en ouders)

Lars Paijmans
10 april 2020, 11:03
2 min leestijd
Apple presenteert 30 creatieve iOS-activiteiten voor kinderen (en ouders)

Apple schiet ouders te hulp met 30 creatieve activiteiten voor kinderen om de komende periode wat leuker te maken. Het enige wat je nodig hebt is een iPhone of iPad.

Lees verder na de advertentie.

Apple geeft 30 iOS-activiteiten voor kinderen

Nu een groot deel van de wereld noodgedwongen thuis zit en veel uitjes niet mogelijk zijn, kunnen kinderen wat leuke activiteiten goed gebruiken. Daarom presenteert Apple een overzicht met dertig simpele, maar creatieve activiteiten voor kinderen van vier tot acht jaar, al zullen ook oudere kinderen zich hier waarschijnlijk nog prima mee vermaken.

De activiteiten hebben allemaal een creatieve invalshoek, waarbij de camera van de iPhone of iPad een hoofdrol speelt. Zo worden kinderen uitgedaagd om een foto te maken en deze daarna ‘tot leven te wekken’ via de Markup-functie. Daardoor verandert een foto van een golfbal in een poppetje dat zich schrap zet om weggeslagen te worden.

Bij iedere activiteit geeft Apple een korte uitleg en welke apps je nodig hebt. Alle apps die genoemd worden zijn gratis en staan standaard geïnstalleerd, of kun je uit de App Store plukken. Zo worden specifieke functies van Pages, Keynote en Garageband op creatieve manieren gebruikt.

Dat maakt de activiteiten op de eerste plaats een leuke manier om een middag te besteden, maar zorgt het er ook voor dat kinderen (en volwassenen) nieuwe functies van deze apps leren kennen. Het volledige programma met dertig activiteiten is via deze link te downloaden.

Meer activiteiten? Check het gratis e-book

Ben je door de dertig activiteiten heen? Dan heeft Apple een gratis digitaal boek gemaakt met nog veel meer ideeën. Het Everyone Can Create Teachers Guide-boek legt stap voor stap uit hoe je Apple-apparaten kunt gebruiken voor het maken van leerzame activiteiten.

Ook wij hebben een reeks aan artikelen geschreven waarin we jou met de hulp van je Apple-apparaten deze periode wat makkelijker laten doorkomen:

Categorieën: Apple, Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's