iPad 2022 verschijnt toch in september (en krijgt nieuw design)

Piet-Jan Lentjes
16 augustus 2022, 10:30
1 min leestijd
iPad 2022 verschijnt toch in september (en krijgt nieuw design)

Het gaat er misschien om spannen, maar de iPad 2022 verschijnt volgens recente geruchten toch in september. iPhoned vertelt wat je nog meer moet weten over de nieuwe, goedkope iPad van Apple!

Lees verder na de advertentie.

iPad 2022: verschijnt toch in september

Apple gaat binnenkort niet alleen de iPhone 14 uitbrengen, maar ook de instap-iPad krijgt een flinke update. Volgens de website DigiTimes komt de iPad 2022 al in september uit. Ten minste, als de huidige restricties in China niet langer doorgaan.

iPad 2022 renders

Restricties zorgen (nog niet) voor problemen

De iPad wordt voor het grootste gedeelte in de Chinese provincie Sichuan gemaakt en daar gelden op dit moment gelden enkele restricties op het gebruik van elektriciteit. In 19 steden is de stroomvoorziening richting de industrie onderbroken en moet tot en met 20 augustus alle productie worden stopgezet.

Als de restricties inderdaad worden opgeheven, dan zal de iPad 2022 waarschijnlijk in september verschijnen. Gaan ze een stuk langer door? Dan is de kans groot dat er vertragingen ontstaan en de release-date van september aan de neus van de iPad 2022 voorbij gaat.

iPad 2022 krijgt nieuw design

Er zijn al meerdere geruchten over het nieuwe design van de iPad 2022. De instap-tablet krijgt een groter scherm van 10,5 inch met dunnere randen. Verder heeft de iPad 2022 een usb-c-aansluiting en gaat de camera aan de achterkant iets uitsteken. Dat zie je ook bij andere recent iPad-modellen.

ipados 16 weer app

De thuisknop lijkt te verdwijnen, hoewel er ook geruchten zeggen dat de iPad 2022 nog steeds een ‘ouderwetse’ thuisknop heeft. Wel laten gelekte afbeeldingen zien dat de koptelefoonaansluiting is verdwenen.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: Renders By Shailesh
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu