De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iPad 2022 teardown: toont waarom hij Apple Pencil 2-functie mist

Piet-Jan Lentjes
5 december 2022, 11:53
2 min leestijd
iPad 2022 teardown: toont waarom hij Apple Pencil 2-functie mist

De nieuwste tablet van Apple is er in allerlei leuke kleurtjes, maar er zijn tijdens de ontwikkeling ook een paar vreemde keuzes gemaakt. Door een teardown van de iPad 2022 weten we nu precies waarom de tablet geen ondersteuning heeft gekregen voor de Apple Pencil 2.

Lees verder na de advertentie.

iPad 2022: geen ondersteuning Apple Pencil 2 (maar waarom?)

De iPad 2022 is Apple’s nieuwste tablet. De tiende generatie iPad heeft een iets groter 10,5-inch display met ondersteuning voor usb-c. Het ontwerp is ook anders en lijkt veel op die van de iPad Air 2022. De tablet heeft onder de motorkap een A14 Bionic-chip en (op modellen met mobiel internet) ondersteuning voor 5G.

iPad 2022 iPad Air

De iPad 2022 heeft ook ondersteuning voor de Apple Pencil. Verbazingwekkend genoeg is dat niet de Apple Pencil 2. De iPad 10 kan alleen met de eerste generatie Apple Pencil aan de slag.

Hiervoor levert Apple voortaan een omzetstukje van lightning naar usb-c bij de Pencil 1 mee. Je kunt hem dan opladen door de Pencil in de lightningpoort van de iPad te stoppen. Wanneer je al een Apple Pencil van de 1e generatie hebt, moet je zelf een los opzetstukje kopen van 10 euro.

Het is vreemd dat Apple niet gekozen heeft voor de Apple Pencil 2. Die laad je op door hem magnetisch aan de zijkant van de tablet te plakken. Recente versies van de iPad mini (6e generatie), de iPad Air (4e generatie en nieuwer) en de iPad Pro (3e generatie en nieuwer) hebben deze optie wel.

Apple iPad 2022 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 503,99

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 548,99

Bekijk beste prijs

Er is schijnbaar iets aan de hand waarom Apple de iPad 2022 niet de benodigde hardware voor de Apple Pencil 2 heeft gegeven. De iPad 2022 lijkt als twee druppels water op de iPad Air 2022 en die tablet heeft de functie wél.

Apple Pencil Adapter

Selfiecamera pikt plek van Apple Pencil 2 in

Toch zijn er een paar zaken anders. Bij de iPad 2020 zit de selfiecamera nu op de plek waar je bij de iPad Air de Apple Pencil 2 vastklikt om op te laden. Waarschijnlijk moest Apple kiezen tussen de ondersteuning voor de Apple Pencil 2 en de nieuwe plek van de selfiecamera op de iPad 2022.

Met de camera op deze nieuwe plek was er simpelweg niet genoeg ruimte om ook de magneten van de Apple Pencil 2 te plaatsen. In de onderstaande iPad 10-teardown van iFixit zie je precies wat er aan de hand is.

iFixit Tears Down the Baffling iPad 10!

Wil je altijd op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad 2022
Apple iPad 2022

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu