‘iPad 2019 heeft zelfde design, Touch ID en hoofdtelefooningang’
Michel van 't Klaphek

De iPad (2019) ziet er nagenoeg hetzelfde uit als het huidige model. Dit betekent dat de instaptablet van dit jaar Touch ID krijgt en een hoofdtelefooningang heeft.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘iPad 2019 Touch ID blijft aanwezig’

Dat zegt Mac Otakara, een Japanse site die bronnen in de productieketen van Apple heeft gesproken. Volgens deze personen krijgt de iPad (2019) een 9,7 inch-scherm, net zo groot als het huidige model. Dit is opvallend omdat Ming-Chi Kuo, een gerenommeerd analist, eerder zei dat Apple voor een 10,2 inch-display zou gaan.

iPad overzetten

Qua design hoeven we geen veranderingen te verwachten. De tablet krijgt dus forse randen aan de onder- en bovenkant van het scherm, met daaronder een fysieke thuisknop. Hierin zit Touch ID verwerkt, waarmee je met je vingerafdruk kunt ontgrendelen. Face ID (gezichtsherkenning) blijft voorlopig alleen aanwezig op de duurdere iPad Pro, zegt Mac Otakara. Waarschijnlijk doet Apple dit om de productiekosten te drukken.

Verder zou de iPad (2019) een hoofdtelefooningang krijgen, waardoor je met een bedrade headset muziek kunt luisteren. Jammer genoeg hebben de bronnen niet verteld of de instaptablet een usb-c of Lightning-aansluiting krijgt. Het wemelt de afgelopen tijd van de geruchten dat Apple van oplaadstandaard zou willen overstappen.

Lees ook: iPad 2019: 6 verwachtingen voor Apples nieuwe instaptablet

‘Onthulling tijdens maart-event’

Over de specificaties van de iPad (2019) doet het Japanse blog eveneens geen uitspraken. We verwachten echter dat hij grotendeels dezelfde kenmerken als zijn voorganger heeft, met wat kleine verbeteringen hier en daar.

Naar verwachting kondigt Apple de nieuwe iPad deze maand aan tijdens de eerste keynote van het jaar. De uitnodigingen zijn nog niet gestuurd, maar het evenement zou eind maart plaatsvinden. Naast de iPad (2019) zou hier ook de iPad Mini 5 aangekondigd worden.

Verder hopen we de nieuwe AirPods, AirPower en de aankondiging van Apples tv-dienst te zien. Wil jij op de hoogte blijven van Apples plannen voor 2019? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis iPhoned-app!

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.