‘Apple registreert nieuwe iPads, krijgen geen Face ID’ – update

Michel van 't Klaphek
28 februari 2019, 14:19
2 min leestijd
‘Apple registreert nieuwe iPads, krijgen geen Face ID’ – update

Apple heeft zes onaangekondigde iPads geregistreerd bij een Euraziatische consumentencommissie. De iOS 12.2-bèta verklapt dat ze geen Face ID krijgen. Hierdoor moet je waarschijnlijk ‘ouderwets’ met Touch ID inloggen.

Lees verder na de advertentie.

Update 28 februari 14.15 uur: Na de registratie bij een Euraziatische keuringscommissie, is er nu ook een registratie opgedoken in India. Volgens MySmartPrice zijn er twee iPad-modellen geregistreerd bij een Indiase instantie.

Bij de EEC zijn er vorige maand zes nieuwe apparaten ingeschreven. Twee daarvan duiken nu ook in de Indiase documenten op. Hoogstwaarschijnlijk zijn de overeenkomende modellen, A2124 en A2133, respectievelijk een iPad 2019-model en de iPad Mini 5. De nieuwe registratie maakt duidelijk dat een release eind maart voor de twee iPads steeds realistischer wordt.

Origineel bericht 26 januari 2019:

iPad 2019 registratie

Het is voor fabrikanten verplicht om hun producten in te dienen bij de EEC, de Euraziatische keuringscommissie. Het lijkt erop dat de database van deze organisatie heeft verklapt wat het bedrijf dit jaar gaat uitbrengen.

iPad mini 2019

Vandaag heeft het bedrijf uit Cupertino zes nieuwe apparaten ingeschreven. Het gaat hier om de volgende modellen:  A2123, A2124, A2126, A2153, A2154, A2133 en A2152. Hoogstwaarschijnlijk zit hier de iPad mini 5 en opvolger van de iPad (2018) tussen, die vorig jaar tijdens het onderwijsevenement werd aangekondigd.

Daarnaast lijkt het er op dat de Apple echt een nieuwe iPod touch gaat uitbrengen. Alhoewel de muziekspeler al jaren geen upgrade heeft gehad, duikt hij de laatste tijd steeds vaker op in berichten en geruchten.

Lees ook: Overzicht: 15 nieuwe producten die Apple in 2019 uitbrengt

iOS-bèta verklapt

Ditmaal verklapt de iOS 12.2-bèta voor ontwikkelaars het nodige. In de broncode van de nieuwe versie zijn verwijzingen te vinden naar de ‘iPod9,1’, zo ontdekte Apple-insider Steve Troughton-Smith. Dit model bestaat momenteel nog niet, dus is het aannemelijk dat er daadwerkelijk een nieuwe versie verschijnt dit jaar.

Bovendien noemt de iOS-bèta vier iPad-modellen: iPad11,1; iPad11,2; iPad11,3;en iPad11,4. Deze modelnummers verwijzen naar versies van de tablet zonder Face ID. Dit zou betekenen dat je de nieuwe iPads niet met gezichtsherkenning ontgrendelt, maar met Touch ID.

De nieuwe iPod touch heeft volgens de bèta beide ontgrendelingsmethoden niet. Al met al lijkt het er daarom op dat de nieuwe iPads van dit jaar vooral qua hardware geüpdatet worden, zonder nieuwe functies te krijgen.

Apple zou de nieuwe iPad mini en 10 inch-iPad in maart willen presenteren. De nieuwe iPad touch heeft nog geen releasedatum gekregen. Het lijkt echter logisch dat dit ook in de eerste helft van het jaar gebeurt, omdat de iPhone 2019 waarschijnlijk tijdens de jaarlijkse Apple Keynote in september gepresenteerd wordt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's