Apple registreert 5 nieuwe iPads in Europa, tablets draaien op iPadOS

Michel van 't Klaphek
11 juli 2019, 11:04
2 min leestijd
Apple registreert 5 nieuwe iPads in Europa, tablets draaien op iPadOS

Apple heeft vijf nieuwe iPads geregistreerd. De tablets draaien allemaal op iPadOS en komen daarom hoogstwaarschijnlijk dit najaar al uit.

iPad 2019-registratie: vijf nieuwe iPads op komst

2019 lijkt het jaar van de iPad te worden. Nadat Apple eerder al een vernieuwde iPad mini en iPad Air 2019 uitbracht, komen daar dit najaar meerdere tablets bij. Dat blijkt uit de registratie van vijf nieuwe iPads bij een Euraziatische keuringscommissie. Het is voor fabrikanten als Apple verplicht om nieuwe apparaten bij deze waakhond aan te melden, waardoor het register vaak een goede bron is.

ipad air 2019 review

Het gaat om vijf modellen met de nummers A2068, A2197, A2198, A2228 en A2230. Alhoewel de registraties verder niks verklappen, weten we wel dat de tablets op iPadOS draaien. Hierdoor kunnen we vaststellen dat de vijf mysterieuze iPads dit najaar uitkomen, want dan verschijnt ook het nieuwe besturingssysteem.

Mogelijk is Apple van plan om de iPad 2018 te vernieuwen. Dit instapmodel heeft nog geen upgrade gekregen en volgens een eerder gerucht zou een opvolger dit najaar verschijnen. Hierbij zou het display van 9,7 naar 10,2 inch veranderen. Waarschijnlijk blijft het formaat hetzelfde, maar worden de schermranden kleiner.

Lees ook: iPadOS preview: de grootste iPad-update ooit maakt nu al indruk

Nieuwe iPad Pro op komst?

Ook is het goed mogelijk dat Apple met een nieuwe iPad Pro op de proppen komt. De huidige versie ging in oktober van 2018 in de verkoop en is dit najaar dus ongeveer een jaar oud. Omdat de huidige versie een flink vernieuwd design kreeg, ligt het niet in de lijn der verwachting dat de iPad Pro 2019 opnieuw een grondige make-over krijgt.

Zodra Apple nieuwe producten registreert bij een consumentencommissie duurt het doorgaans enkele maanden voor ze in de schappen liggen. Toen de iPad mini 2019 voor het eerst in de database opdook, verscheen de compacte tablet ongeveer twee maanden later.

Op de hoogte blijven van de nieuwe iPads? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis iPhoned-app!

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's