‘iPad 2019 verschijnt dit najaar met groter 10,2 inch-scherm’

Lars Paijmans
10 juli 2019, 10:49
2 min leestijd
‘iPad 2019 verschijnt dit najaar met groter 10,2 inch-scherm’

Toen Apple begin dit jaar geen opvolger van de iPad 2018 uitbracht, leek het even dat de dagen van de budgettablet waren geteld. Een nieuw gerucht blaast deze iPad 2019 echter weer nieuw leven in; hij verschijnt mogelijk zelfs al dit najaar.

Lees verder na de advertentie.

‘iPad 2019 verschijnt dit najaar’

Een aantal jaar bracht Apple in maart een nieuwe instap-iPad uit. Deze iPads waren altijd relatief goedkoop, wat het een interessant model maakte voor mensen die geen behoefte hebben aan de prijzige iPad Pro, kleine iPad mini of de geavanceerde functies van de iPad Air.

Toen Apple in maart echter alleen de iPad Air 2019 en iPad mini 2019 lanceerde, leek het erop dat Apple geen budget-model meer zou uitbrengen. Dat was opvallend, want in de aanloop naar maart verschenen wel tal van geruchten over deze iPad 2019.

iPad 2019

Nu duikt de tablet alsnog op in een nieuw gerucht van Economic Daily News. Een anonieme bron stelt dat Apple de tablet dit najaar uitbrengt als vervanger van de iPad 2018. De grootste verandering zou dit jaar het scherm zijn, dat groeit van 9,7 naar 10,2 inch.

Het is nog even afwachten wat dit nieuwe schermformaat betekent voor het design van de iPad. Zo is het aannemelijk dat Apple simpelweg de schermranden iets smaller maakt, net zoals dit bij de iPad Air 2019 het geval is. Op die manier blijft de behuizing ongeveer net zo groot, maar is er wel een groter display aanwezig.

Nieuwe aanwijzing voor 16-inch MacBook Pro

Apple zou deze iPad 2019 dit najaar onthullen, tegelijk met de 16 inch-MacBook Pro waar we al maanden geruchten over lezen. Deze laptop zou ook een nieuw toetsenbord introduceren, zodat Apple eindelijk het geplaagde vlindermechanisme achter zich kan laten. Deze toetsenborden zorgen al jaren voor problemen en zijn opvallend genoeg ook nog steeds aanwezig in de nieuwe MacBook Pro en MacBook Air die Apple gisteren uitbracht.

Naast het nieuwe toetsenbord zou deze 16 inch Pro ook smallere schermranden krijgen, zodat het totale formaat van de laptop niet veel groter hoeft te worden om dit forse display te huisvesten.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad 2019
Apple iPad 2019

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu