Apple onthult nieuwe budget-iPad met focus op educatie

Lars Paijmans
27 maart 2018, 17:16
2 min leestijd
Breaking
Apple onthult nieuwe budget-iPad met focus op educatie

Apple heeft zojuist de gloednieuwe iPad 2018 officieel onthuld. De tablet richt zich op scholieren, voor een lagere prijs dan we van Apple gewend zijn. In dit artikel lees je er alles over.

Lees verder na de advertentie.

iPad 2018 officieel: alles wat je moet weten

Tijdens het Apple maart-event heeft het bedrijf een nieuwe 9,7 inch-iPad gepresenteerd. De tablet volgt de iPad 2017 op en wil de best mogelijke prestaties bieden voor een relatief lage prijs. Daarmee is de iPad het goedkopere kleine broertje van de high-end iPad Pro.

iPad 2018 officieel

Door de lagere prijs heeft de iPad een design dat we al jaren kennen. Voor een nieuwe iPad met Face ID en een randloos scherm zoals dat van de iPhone X, moeten we waarschijnlijk wachten tot de nieuwe iPad Pro die later dit jaar verschijnt. De iPad 2018 heeft gewoon een Touch ID-sensor en een homeknop en is daardoor aan de buitenkant haast niet te onderscheiden van de iPad 2017.

Apple Pencil-ondersteuning

Een grote vernieuwing is ondersteuning voor de Apple Pencil. Het slimme pennetje van Apple kon tot nu toe alleen gebruikt worden om tekeningen te maken op de iPad Pro, maar komt nu ook naar een goedkopere tablet. Hiermee hoopt Apple de Pencil ook in klaslokalen terug te zien. Bovendien toonde Apple de Crayon-stylus van Logitech (49 dollar), die ook met de nieuwe tablet werkt.

De iPad 2018 is standaard uitgerust met iWork-apps als Pages, Numbers en Keynote. Daarnaast zijn alle iPads uitgerust met alle iWork-apps van Apple en krijgen met scholen gekoppelde Apple ID’s voortaan gratis een iCloud-abonnement van 200GB.

https://www.youtube.com/watch?v=gw7y3yHgO-Q

De accu van de nieuwe iPad gaat 10 uur mee op een enkele acculading en heeft een 8 megapixelcamera op de achterkant. Aan de voorkant is een HD FaceTime-camera aanwezig. De iPad 2018 draait op de A10 Fusion-chip, die we eerder al zagen in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

iPad 2018 officieel

Dat Apple deze iPad uitgerekend nu onthult is geen toeval: het Apple-event van vandaag staat in het teken van onderwijs, en dat is precies waar de tablet zich op richt. De iPad zal een belangrijke rol spelen om ClassKit toegankelijk te maken voor scholen. Apple liep jarenlang voorop op het gebied van educatie, maar werd onlangs ingehaald door Google en Microsoft. Deze iPad is dan ook een rechtstreekse reactie op de Chromebooks van Google, die ook voor een lage prijs verkocht worden.

Release en prijs van de nieuwe iPad

De nieuwe iPad verschijnt vanaf 329 dollar en kost 299 dollar voor scholen. De tablet is vanaf vandaag al te bestellen en ligt volgende week in de winkels. Hij komt in drie kleuren: spacegrijs, goud en zilver.

In Nederland kost het apparaat 359 euro (32GB-model), al betaal je voor de 128GB-versie 449 euro. De modellen met ondersteuning voor mobiel internet zijn nog ietsjes duurder.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Devices
Device: iPad (2018)

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad (2018)
Apple iPad (2018)
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen