Waarom Apple de nieuwe 10.5-inch iPad bewaart voor dit najaar

Lars Paijmans
29 maart 2017, 9:26
2 min leestijd
Waarom Apple de nieuwe 10.5-inch iPad bewaart voor dit najaar

Stiekem hoopten we dat Apple een iPad met een gloednieuw design uit zo brengen in maart. In plaats daarvan kregen we een 9.7-inch budgetmodel. Gelukkig zijn er genoeg aanwijzingen dat deze revolutionaire iPad 10.5 2017 release nog steeds op de planning staat.

iPad 10.5 2017 release dit najaar?

Een week voor de onthulling van de iPad 2017, doken er in de iPad logbestanden van marketingbureau Fiksu vier nieuwe iPad-modellen op. Nu blijkt echter dat de zojuist gelanceerde 9.7-inch tablet hier niet bij hoort, omdat deze met een ander serienummer aangeduid wordt. Dit zou betekenen dat Apple binnen de muren van het hoofdkantoor nog steeds vier nieuwe iPads actief aan het testen is. Het 10.5-inch model zal hier waarschijnlijk deel van uitmaken.

iPad 10.5 2017

Bovendien dook via Forbes het gerucht op dat Apple de 10.5-inch iPad inmiddels op kleine schaal zou produceren. Deze bewering krijgt bijval van een bron van Macrumors, die stelt dat de productie er overduidelijk aan zit te komen. “Ik verwacht de 10-inch iPad ergens in de lente, mogelijk al in april”, aldus de bron. Als de productie echter nu pas op gang komt, zouden we er niet gek van opkijken als Apple de onthulling bewaart voor het september-evenement.

Lees ook: Een iPad met 10.5-inch display is wiskundig gezien heel logisch

Omdat Apple voor het eerst in jaren aan een nieuw design werkt voor de iPad, ligt een september-release ook voor de hand. Volgens meerdere geruchten werkt Apple aan een iPad waarvan de schermranden nagenoeg weggewerkt zijn, zodat ook de fysieke homeknop verdwijnt. Dit klinkt iPhone-liefhebbers vast bekend in de oren, omdat ook de OLED iPhone 8 een soortgelijk design zou krijgen.

Eerst de iPhone, dan de iPad

Dit zou het erg onlogisch maken voor Apple om dit gloednieuwe design niet met een iPhone maar met een iPad te onthullen. De iPhone is nog steeds met afstand het belangrijkste product voor Apple, dus lijkt het ons onwaarschijnlijk dat de 10.5-inch iPad als eerste met de eer mag strijken van een edge-display.

Het goede nieuws is in dat geval dat we ons niet hoeven te vervelen tijdens de september 2017 keynote van Apple. Met drie nieuwe iPhones, gloednieuwe iPad en Apple Watch Series 3 is er genoeg te zien, en dan houden we nog niet eens rekening met Apples klassieke One More Thing..

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macrumors
Categorieën: Apple, Geruchten
Device: iPad Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's