Nieuwe iOS-bug laat je oneindig op foto’s inzoomen

Wouter Nijsen
1 juni 2016, 14:56
2 min leestijd
Nieuwe iOS-bug laat je oneindig op foto’s inzoomen

Er is een nieuwe bug in iOS aangetroffen die gebruikers oneindig op een foto laat inzoomen. Het is de zoveelste fout sinds de release van iOS 9.3.

Lees verder na de advertentie.

iOS zoombug

In de Foto’s-app is het mogelijk om op afbeeldingen in te zoomen, maar standaard zit in iOS een soort limiet ingebouwd. In plaats van dat je oneindig kunt inzoomen, springt de afbeelding weer terug als je een bepaald punt bereikt. Door een nieuwe bug, die werd ontdekt door iDownloadBlog, kun je dit punt omzeilen en oneindig blijven inzoomen. Niet bepaald functioneel, maar wel geinig.

iOS zoombug

De bug werkt alleen met de standaard Foto’s-app. Wanneer je een foto aantikt, op ‘Wijzig’ tikt, voor de Crop-functie kiest en het plaatje vervolgens 90 graden draait en opslaat, dan kun je oneindig inzoomen. Als gezegd is dit niet heel functioneel, aangezien het beeld snel korrelig wordt en je de afzonderlijke pixels kunt tellen. De bug werkt op een iPhone met iOS 9.3.2, maar is ook op de iPad Air 2 van ondergetekende aanwezig.

Fouten in iOS 9.3

Sinds de release van iOS 9.3 zijn er veel fouten ontdekt. Waar het besturingssysteem naast nieuwe functies ook bug moest oplossen, heeft het de afgelopen maanden alleen maar voor meer problemen gezorgd. Misschien wel de grootste fout was het linkjesprobleem, dat ervoor zorgde dat gebruikers geen linkjes in Safari konden openen. Veel gebruikers werden getroffen en uiteindelijk werd de fout pas na een paar dagen opgelost.

Lees ook: Waarom gaat het nog mis met die iOS-updates?

Een aantal weken geleden verscheen iOS 9.3.2, een update die ook de nodige problemen met zich meebracht. Sommige gebruikers met een iPad Pro 9.7 kregen een Error 56-bericht te zien nadat hun apparaat was geüpdatet. De iOS 9.3.2-update werd vrij vlot door Apple ingetrokken. Momenteel werkt het bedrijf aan iOS 9.3.3, terwijl we over twee weken tijdens WWDC 2016 hoogstwaarschijnlijk iOS 10 te zien krijgen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen