‘Apple schuift Google mogelijk opzij als standaardzoekmachine’

Rutger Otto
26 november 2014, 12:32
1 min leestijd
‘Apple schuift Google mogelijk opzij als standaardzoekmachine’

Het contract dat Apple heeft om standaard Googles zoekmachine te gebruiken voor Safari, loopt begin 2015 af. Wellicht kiest Apple dan voor een alternatief van Microsoft of Yahoo.

Lees verder na de advertentie.

iOS zoekmachine

Momenteel gebruikt de Safari-browser Google als standaardzoekmachine, maar dat kan volgend jaar wel eens veranderen. Volgens The Information zijn er al gesprekken geweest met Yahoo en Microsoft om Google te vervangen door Yahoo Search of Bing. Apples Eddy Cue zou beslissen aan de hand van ‘kwaliteit van het product en het potentieel om geld te verdienen met advertenties’.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Apple Google inruilt voor een andere zoekdienst. Zo werkt Siri al sinds iOS 7 met Microsofts Bing, al kunnen gebruikers wel via Google zoeken als ze daarom vragen.

safari

Apple en Google

Apple probeert zich beetje bij beetje van Google los te weken wat betreft standaard-toepassingen op iOS. Zo heeft Apple standaard de Kaarten-app in plaats van Google Maps en wordt YouTube niet meer vanzelf meegeleverd met het besturingssysteem.

Als je een iPhone gebruikt met Safari, staat de zoekfunctie vooralsnog automatisch op Google. Gebruikers kunnen wel kiezen om Yahoo, Bing of DuckDuckGo in te stellen. Hoe je dat doet en meer Safari-tips, lees je in dit artikel.

De band tussen Google en Apple is altijd wat lastig geweest, zeker toen de zoekgigant met Android op de markt bracht en sindsdien een grote concurrent van Apple is. Steve Jobs noemde Android ooit zelfs een ‘gestolen product’.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu