Let op! iOS video bug laat iPhones en iPads vastlopen met Safari-video

Lars Paijmans
22 november 2016, 9:55
2 min leestijd
Let op! iOS video bug laat iPhones en iPads vastlopen met Safari-video

Om de zoveel tijd duiken ze op: video’s of afbeeldingen die ervoor zorgen dat je iPhone of iPad vastloopt als je ze bekijkt. Vandaag blijkt een nieuw filmpje in omloop te zijn die je iDevice eerst vertraagt en vervolgens laat crashen. Opgepast dus voor deze iOS video bug.

Lees verder na de advertentie.

iOS video bug crasht iPhones en iPads

Het gaat hier om een .mp4 video die in Safari wordt afgespeeld. Zodra je dit doet gaat eerst de snelheid van je apparaat merkbaar achteruit, totdat hij helemaal vastloopt en een harde reset nodig heeft om weer op gang te komen. Dit komt omdat het filmpje ervoor zorgt dat iOS zo overbelast wordt dat de iPhone of iPad uiteindelijk vastloopt. Het filmpje hieronder is dus niet de beruchte video die de bug veroorzaakt. Die linken we bewust niet in dit artikel om mogelijk misbruik ervan te voorkomen.

Je kunt het filmpje herkennen aan het feit dat je hem in de Safari-browser moet openen en dat je iemand bij een bed ziet staan naast een bruine kast. De video duurt maar een paar seconden en laat een lichtgroene kleur over je scherm heengaan. Na afloop zal je toestel vanzelf vastlopen.

De iOS video bug blijkt te werken op allerlei verschillende apparaten, die ook op verschillende versies van iOS draaien. In bovenstaande video van EverythingApplePro is te zien hoe ook een iPhone op iOS 5 nog onstabiel wordt na het zien van het filmpje. Vooralsnog lijken er geen langetermijngevolgen aan deze iOS video bug te kleven. Mocht je de video van een lolbroek ontvangen en hem openen, dan zit er niets anders op dan je iPhone of iPad met een harde reset opnieuw opstarten.

In onderstaande tip leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt. Ook op de iPhone 7, die een iets andere manier van herstarten heeft dan je gewend bent. De kans is groot dat Apple deze iOS video bug in een toekomstige software-update oplost. Tot die tijd is het dus oppassen geblazen voor verdachte filmpjes.

Lees ook: Hoe je iPhone resetten werkt: een korte handleiding

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: iOS
Thema: Safari

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen