Laatste bètaversie iOS 9.3 lost toestelslopende tijdsbug op

Gijs Ettes
25 februari 2016, 9:42
1 min leestijd
Laatste bètaversie iOS 9.3 lost toestelslopende tijdsbug op

De tijdsbug in iOS die ervoor kan zorgen dat je iPhone of iPad onbruikbaar wordt, is opgelost in de laatste bètaversie van iOS 9.3. Gebruikers kunnen hun toestel via iTunes herstellen.

Lees verder na de advertentie.

iOS tijdsbug opgelost in iOS 9.3

In de iOS 9.3 bèta 4 kun je de datum van je iPhone of iPad weliswaar nog steeds naar het verleden zetten, maar maximaal teruggaan tot 1 januari 2001. Gebruikers die met een onbruikbaar toestel zitten nadat ze de datum op 1 januari 1970 hebben gezet, kunnen via iTunes hun toestel herstellen naar de iOS 9.3 bèta 4. Dit was voorheen nog niet mogelijk, omdat de laatste bèta van deze iOS-versie nog niet publiekelijk beschikbaar was. Gebruikers werd toen geadviseerd om naar een Apple Store te gaan. Aanmelden voor het bètaprogramma van Apple kan overigens via deze pagina.

De tijdsbug of ‘1970’-bug veroorzaakt bij iPhones (5S+) en iPads (Air en nieuwer) een eindeloze herstartcyclus na het instellen van de tijd op 1 januari 1970. iOS 9.3 lost het probleem op en zal waarschijnlijk komende lente officieel worden uitgebracht. Mogelijk wordt de update gelijktijdig met de introductie van de iPhone 5SE en iPad Air 3 beschikbaar gesteld.

Naast diverse bugfixes brengt iOS 9.3 de handige dimfunctie Night Shift, die de schermhelderheid terugschroeft en de hoeveelheid blauw licht beperkt. Hierdoor is je iDevice ’s avonds prettiger te gebruiken, aangezien het blauwe licht kan zorgen dat er minder van het slaaphormoon melatonine wordt aangemaakt.

Het laatste nieuws over iOS 9.3

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen