De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Optie om iOS stock-apps te verbergen duikt op in metadata

Lars Paijmans
6 april 2016, 16:16
2 min leestijd
Optie om iOS stock-apps te verbergen duikt op in metadata

Als er een functie is waar veel iPhone-gebruikers al jaren om vragen, dan is het de mogelijkheid om de standaard-apps te verwijderen of verbergen. Een nieuwe aanwijzing in de metadata van de recentste iTunes-versie toont aanwijzingen voor de komst van deze functie.

De opvallende code in iTunes werd ontdekt door App Advice. Hier staat specifiek de term ‘First Party Hideable App’ in genoemd. Apps, die uit de keuken van Apple afkomstig zijn, die je kunt verbergen.

Lees verder na de advertentie.

iOS stock-apps verbergen op iPhones

Uit de iTunes-metadata blijkt dat per applicatie aangegeven wordt of het mogelijk is om de app te verbergen. Dit sluit aan bij een opmerking die Apples CEO Tim Cook vorig jaar al maakte. In een gesprek met Buzzfeed zei hij dat je sommige apps zou moeten kunnen verbergen, terwijl dit bij andere apps niet kan omdat ze gelinkt zijn aan een belangrijk onderdeel van de iPhone. Het verbergen van deze apps levert problemen op bij het gebruik van andere apps.

Stock-apps verbergen

Als Apple er dus voor kiest om gebruikers stock-apps te laten verbergen, dan zal het om een specifieke selectie van de apps gaan die Apple standaard installeert. FaceTime en de Berichten-app vallen hier hoogstwaarschijnlijk buiten, maar wij kunnen het ons voorstellen dat je bijvoorbeeld de Kompas- en Tips-app van je iPhone-scherm kunt verwijderen.

Sinds Apple Configurator 2.2 eerder dit jaar verscheen is het in principe al mogelijk om deze apps te verbergen van een smartphone. Deze dienst is echter alleen beschikbaar voor zakelijke en educatieve markten, en is dus niet bedoeld voor alle gebruikers. De grote vraag is nu of deze zojuist ontdekte metadata aantoont dat de mogelijkheid voor iedereen beschikbaar komt. Vooralsnog beschouwen we dit nieuws dan ook als gerucht. Zou het verbergen van stock-apps een van de nieuwe functies van iOS 10 zijn? De tijd zal het leren.

Lees het laatste nieuws over iOS

Bron: App Advice
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu