iOS op 17,3 procent van de smartphones in China

De smartphone markt in China groeit sterk, de afgelopen jaar is de markt maar liefst 164 procent gegroeid. Er zijn 33,1 miljoen smartphones verkocht in het afgelopen kwartaal, dat is meer dan in de VS. Apple heeft ook zo zijn aandeel in de smartphones, 17,3 procent draait op iOS en is dus een iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Deze cijfers zijn afkomstig van analyst Charlie Wolf die bij Needham & Company werkt en onlangs een verslag van het afgelopen kwartaal heeft uitgebracht.

Android

De iPhone staat op de tweede plek, boven iOS staat namelijk nog Android. Google’s besturingssysteem bezet in China een zeer groot deel met zijn bijna 70 procent. Dit komt natuurlijk omdat er veel meer Android toestellen zijn dan beschikbare iPhone modellen. Ook is de iPhone nog niet beschikbaar bij de grootste provider in China, China Mobile, maar er zijn duidelijke aanwijzingen dat de iPhone 5 wel onder die provider komt. Als laatste reden van het verschil tussen iOS en Android kan je kijken naar de wijze waarop de telefoons verkocht worden, de providers in China verkopen de iPhone niet ‘los’ maar als gebruiker zit je meteen vast aan een tweejarig abonnement. De providers hebben wel aangegeven dit af te schaffen, waardoor misschien meer mensen interesse in de iPhone zullen krijgen.

Via: AppleInsider

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.