Infographic: zo is iOS door de jaren heen veranderd
Gijs Ettes

Vanaf vanavond is iOS 8 eindelijk voor iedereen te downloaden. Het OS is een flinke verbetering ten opzichte van eerdere iOS-versies. Een infographic toont precies hoe Apple’s besturingssysteem de afgelopen jaren is veranderd én verbeterd.

Bekijk de iOS infographic

Onderstaande iOS infographic toont de evolutie van het platform, van versie 1.0 uit medio 2007 tot versie 8.0 die vanaf vanavond is te downloaden. In iets meer dan zeven jaar tijd heeft Apple’s besturingssysteem onder andere ondersteuning voor apps, push-notificaties en widgets gekregen. Daarnaast werden in de loop der jaren een videorecorder, zoekfunctie, multitasking en een nieuwe clouddienst geïmplementeerd. Vorig jaar werd met iOS 7 qua design een nieuwe, verfrissende weg ingeslagen.

iOS infographic

iOS 8 vanaf vandaag beschikbaar

Apple start vanavond met de uitrol van iOS 8, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem die de nodige verbeteringen met zich meebrengt. Benieuwd wat er allemaal verbeterd is? Check dan onze iOS 8 review. Ook kun je 5 tips lezen voor als je iOS 8 gaat downloaden. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende opslagruimte en maak een back-up van belangrijke gegevens.

Lees het laatste nieuws over iOS 8

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.