‘Ferrari, Mercedes en Volvo volgende week aan de slag met iOS in the Car’

Volgens de Britse krant FinancialTimes vindt volgende week al de iOS in the Car lancering plaats. Naar verluidt zal Apple over een paar dagen de samenwerking met autofabrikanten Ferrari, Mercedes-Benz en Volvo aankondigen, waardoor iOS in de auto steeds dichterbij komt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iOS in the car lanceringiOS in the Car is geen specifieke app, maar een set aan mogelijkheden die het een bestuurde gemakkelijker maakt om de iPhone tijdens het rijden te gebruiken. Het verbetert dus de handsfree-mogelijkheden van de iPhone, maar zorgt er ook voor dat bepaalde iPhone-apps via de auto kunnen worden gebruikt. Dat betekent dus de  muziekspeler, maar bijvoorbeeld ook de navigatiefunctionaliteit van de iPhone. Door deze niet op de iPhone, maar naar het scherm in het dashboard van de auto te verplaatsen, wordt het een stuk makkelijker (en veiliger!) om onderweg te navigeren.

Hoe is het anders dan huidige systemen?

Het idee op zich is natuurlijk niet nieuw, maar er is tot op heden geen fabrikant die erin is geslaagd om het koppelen van het besturingssysteem van een auto met een smartphone en vice versa tot een eenvoudige handeling te maken. Het is vaak een tijdrovend proces om je telefoon voor de eerste keer met je auto te koppelen, en in lang niet alle gevallen ben je er vervolgens zeker van dat je telefoon automatisch met de auto verbindt als je de volgende keer instapt. Om dit echt te laten slagen, zal Apple het allemaal naar een nieuw niveau moeten gaan tillen. Wellicht gaat dat met iOS in the Car lukken.

→ Lees er meer over in onze uitgebreide analyse van iOS in de auto.

Het laatste iOS in the Car nieuws

→ Meer lezen? Check dan onze CarPlay-informatiepagina!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.