iOS in the Car heet CarPlay en verschijnt nog dit jaar in diverse auto’s
Gijs Ettes

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat iOS in the Car is voorzien van een nieuwe en definitieve naam: CarPlay. Het systeem geeft bestuurders een veiligere manier om hun iPhone in de auto te gebruiken en wordt nog dit jaar geïmplementeerd in de auto’s van diverse fabrikanten.

CarPlay 1In een persbericht laat Apple onder andere weten dat CarPlay het gemakkelijk maakt om telefoongesprekken te voeren, te navigeren, muziek te luisteren en berichten te raadplegen met een druk op de knop of een enkel stemcommando. CarPlay kan benaderd worden vanuit de boordcomputer die standaard aanwezig is in een auto, of door een speciale spraakcommandotoets op het stuur in te drukken om Siri te starten.

Op die manier moet het mogelijk zijn om de functionaliteiten van je iPhone op een intuïtieve manier te gebruiken, zonder dat je al teveel wordt afgeleid. Siri helpt je bij het doorspitten van contacten, het lezen van inkomende berichten en het beantwoorden van telefoontjes en andere meldingen. De navigatie die wordt geboden, is volledig gesproken. Daarnaast bevat de muziekspeler ondersteuning voor mp3’s, podcasts, audioboeken, iTunes Radio en apps van derde partijen zoals Spotify en iHeartRadio.

Als eerste worden auto’s van Ferrari, Mercedes-Benz en Volvo voorzien van CarPlay, maar in de toekomst moeten modellen van BMW, Ford, Honda, Hyundai, Nissan, Jaguar, Kia, Toyota en andere bekende autofabrikanten volgen. Apple CarPlay wordt beschikbaar als update voor iOS 7 en werkt met iPhones die over een Lightning-connector beschikken. Dit zijn de iPhone 5, iPhone 5C en iPhone 5S. Het systeem moet nog dit jaar worden geïmplementeerd in auto’s van diverse fabrikanten.

→ Meer lezen? Check dan onze CarPlay-informatiepagina!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.