iOS in de auto krijgt usb- en wifi-streaming

Roel van Hout
9 juli 2013, 7:34
1 min leestijd
iOS in de auto krijgt usb- en wifi-streaming

Op de afgelopen World Wide Developer’s Conference presenteerde Apple voor het eerst iOS in de auto.

Je iPhone kon je al gemakkelijk inzetten tijdens het rijden dankzij Siri Eyes Free. Veel mensen hingen hun iPhone daardoor aan hun voorruit om ermee te kunnen navigeren. Veel auto’s hebben echter ook een ingebouwd navigatiesysteem. Indien je auto ervoor geschikt is (lees: als Apple een deal met de fabrikant van je auto heeft weten te sluiten) kun je ook op dat ingebouwde scherm gebruik gaan maken van iOS.

iOS in de auto

Tot zover niets nieuws, maar in de laatste beta van iOS 7 ontdekte een ontwikkelaar functionaliteit voor AirPlay in de auto. Dat zou kunnen betekenen dat je vanaf deze herfst via wifi – als je dat hebt in de auto – of usb content vanaf je iPhone naar één of meerdere schermen in de auto kunt gaan sturen.

iOS in de auto wordt entertainmentsysteem

Mochten je kinderen achterin de auto graag films kijken, dan kun je mogelijk videobestanden vanaf je iPhone via iOS in de auto naar schermen op de achterbank gaan sturen. Hetzelfde geldt voor muziek. iOS in de auto verandert je wagen hiermee in een heus entertainmentsysteem.

Apple heeft vaker in de definitieve versie van iOS functies uit de beta-versies verwijderd, dus het is even afwachten of we deze functionaliteit daadwerkelijk terug gaan zien in iOS 7. Daarnaast is het natuurlijk met name interessant voor de auto’s uit het duurdere segment: niet veel wagens hebben immers een ingebouwd navigatiesysteem, laat staan schermen op de achterbank. We houden je op de hoogte!

Via: AppleInsider

Categorie: Geruchten
Spotlight: AirPlay

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday