Bekende iOS hacker gaat voor Apple werken
Roel van Hout

Wil je bij Apple werken? Zorg er dan voor dat je iOS weet te kraken, want wederom heeft een iOS hacker op die manier een positie bij Apple weten te veroveren.

Als je de jailbreak-scene een beetje volgt, ben je vast wel bekend met @winocm, die er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat iOS 6.1.3 en iOS 6.1.4, ondanks verwoede pogingen van Apple om lekken te dichten, te jailbreaken was. Winocm maakte het nieuws dat hij een baan bij Apple had weten te krijgen via Twitter bekend.

cydia

Het is een slimme manier van Apple om ervoor te zorgen dat dergelijke knutselaars zich niet langer bezighouden met het kraken van iOS: als je je niet kunt beveiligen tegen hackers, kun je ze natuurlijk beter betalen om voor je te komen werken. Zo sla je twee vliegen in één klap: je loopt geen kans meer dat lekken worden ontdekt, én de beveiliging van iOS wordt er beter door.

Wegvallen van belangrijke iOS hacker is verlies voor jailbreak-community

Het is wel slecht nieuws voor wie graag de beveiliging van zijn iPhone opheft, want de jailbreak-community is nu weer een gevestigde naam armer. Het lijkt ons althans sterk dat hij zijn bevindingen over lekken in de beveiliging van iOS nog langer mag delen als hij eenmaal op het hoofdkantoor van Apple aan de slag is.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.