4 functies van iOS die we ook in OS X willen

Rutger Otto
11 november 2015, 20:33
3 min leestijd
4 functies van iOS die we ook in OS X willen

iOS en OS X werken in het verlengde met elkaar samen, al zijn er diverse iOS-functies die we ook graag terug zouden willen zien op de Mac. In dit artikel zetten we er vier op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

iOS functies op de Mac

Apple zorgt ervoor dat iOS en OS X steeds verder naar elkaar toegroeien. Dat valt op te maken uit het uiterlijk van beide systemen en de manier waarop ze beter met elkaar samenwerken, onder meer dankzij handoff en continuïteit. Toch zijn ze niet helemaal hetzelfde, wat logisch is omdat de één gemaakt is voor mobiel en de ander voor desktop. Maar wat kan OS X nog leren van iOS?

1. Siri

Op de Mac heb je natuurlijk Spotlight dat je kunt gebruiken als je iets wil opzoeken, maar we missen de virtuele assistent van iOS wel een beetje op OS X. Natuurlijk is het niet per se nodig, zo’n assistent op de Mac, want dankzij een muis en toetsenbord heb je alles snel gevonden. Maar toch, voor sommige zaken zou Siri best van pas komen. Met een speciale Siri-knop (zoals op de afstandsbediening van de nieuwe Apple TV) zou je de assistent direct kunnen oproepen om bijvoorbeeld een herinnering in te stellen of snel het weerbericht te zien.

touch id mac

2. Vingerafdrukscanner

Er zijn al wel eens geruchten gegaan over een vingerafdrukscanner voor de MacBook. Apple heeft zelfs al een patent voor Touch ID in of boven de touchpad. Dat vroeg het bedrijf overigens al acht jaar geleden aan, maar is pas sinds vorige maand goedgekeurd. Dankzij een vingerafdrukscanner voor de Mac zou je bijvoorbeeld sneller en veilig kunnen inloggen op je account of bij programma’s. Momenteel is dat alleen mogelijk met je iPhone en een app als KeyTouch – een omweg die we in de toekomst wellicht achterwege kunnen laten.

3. Apple Music-app

Apple Music is er natuurlijk al voor de Mac, maar we vinden het niet fijn werken binnen iTunes. Liever zien we een aparte app, net als op iOS. Daarmee verdwaal je niet binnen iTunes, maar heb je alle muziek toch binnen handbereik. Ook kan Apple dan direct het moment aangrijpen om een frisse Apple Music-app te ontwikkelen, aangezien hij niet meer binnen de architectuur van iTunes hoeft te passen. Over de navigatie binnen Music op de Mac zijn we namelijk nog steeds niet echt te spreken. Daarnaast ziet het Connect-tab er nog steeds uit alsof hij alleen voor de iPhone gemaakt is.

apple music verlengen

4. Accubesparende modus

iOS heeft tegenwoordig een handige accufunctie binnen de instellingen. Ook voor OS X zijn een aantal opties om met de accu te werken, maar dat kan uitgebreider. Zijn er nu programma’s die veel ruimte opslokken in OS X, dan kun je bekijken welke dat zijn door in de menubalk op het batterij-icoon te klikken. Wij zouden echter ook graag een overzicht zien zoals op iOS, waar direct in procenten duidelijk gemaakt wordt welke apps veeleisend zijn voor de accu.

Een energiebesparingsmodus zoals op iOS is wellicht niet nodig, aangezien MacBooks tegenwoordig al flink lang meegaan, hoewel het handig kan zijn als je langer van huis bent zonder oplader.

Welke functies van iOS zie jij graag terug op de Mac? Deel het met ons in de comments.

Categorieën: Apple, iOS
Devices: iMac, MacBook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen