Nieuwe iOS- en OS X-bug geeft toegang tot persoonlijke gegevens

Lars Paijmans
20 juli 2016, 8:40
1 min leestijd
Nieuwe iOS- en OS X-bug geeft toegang tot persoonlijke gegevens

Er is een bug in zowel iOS als OS X ontdekt waarmee persoonsgegevens gestolen kunnen worden. Apple heeft dit lek in de beveiliging gedicht in iOS 9.3.3 en OS X 10.11.6. Update dus zo snel mogelijk om jezelf hier tegen te beschermen.

Lees verder na de advertentie.

iOS en OS X bug aangepakt door Apple

Beveiligingsexpert Tyler Bohan bracht deze bug aan het licht, en demonstreerde meteen op welke manieren er misbruik van gemaakt kan worden van deze iOS en OS X bug.

MacBook-Rosegoud

Door een mms of iMessage te sturen met daarin speciale code. Zonder dat de gebruiker het weet krijgt de verzender van dit malafide berichtje hierdoor toegang tot persoonlijke gegevens. Op dezelfde manier kan deze techniek ook via een bijlage in Safari worden toegepast.

Volgens Bohan is dit vooral gevaarlijk omdat jij als ontvanger hier weinig aan kunt doen. Een mms wordt automatisch uitgevoerd, en in het geval van Safari hoef je de kwaadwillende website slechts te bezoeken. Apple was op de hoogte van dit lek in de beveiliging, en heeft het probleem direct aangepakt in iOS 9.3.3 en OS X 10.11.6. Deze updates verschenen eerder deze week en voegen op het eerste gezicht misschien weinig nieuws toe.

Door dit soort bugs is het echter nog steeds erg belangrijk om altijd de nieuwste versie van iOS op je iPhone of iPad te hebben staan. Wij raden het dan ook aan om zo snel mogelijk de update uit te voeren, als je dit nog niet had gedaan.

Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen