iOS populairder dan Android in VS en West-Europa

Wouter Nijsen
29 maart 2014, 10:06
1 min leestijd
iOS populairder dan Android in VS en West-Europa

Google en Apple zijn al jarenlang verwikkeld in een hevige strijd. Wie van de twee heeft nu het populairste besturingssysteem? Over deze strijd zijn al diverse publicaties verschenen. De onderzoekers van dotMobi doen het anders: zij zochten uit in welke landen iOS en Android het meest in trek zijn de de resultaten verwerkten ze in een indrukwekkende landkaart.

Lees verder na de advertentie.

ios en android

In het onderzoek staat per land aangegeven welk mobiel besturingssysteem populairder is: iOS of Android. Daaruit komen een aantal interessante feiten naar voren. Zo troeft iOS in West-Europa, de Verenigde Staten en Australië zijn tegenstander af. Belangrijke vermelding is dat andere besturingssystemen niet op de kaart worden weergegeven.

→ Alles over iOS 7 weten? Lees onze uitgebreide iOS 7 review!

Uit de tweede grafiek blijkt dat Nederland een echt iOS-land te zijn. Hier is Apples mobiele besturingssysteem het meest in trek.

iOS en Android vergeleken

ios en android

In Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië blijkt de bevolking de voorkeur te geven aan Android, met uitzondering van Rusland. Op de afbeelding hierboven kun je op de wereldmap zien welke delen van de wereld een voorkeur voor iOS of Android hebben.

In de groengekleurde landen gebruikt men het meest Android, terwijl in de zwarte landen iOS het dominante besturingssysteem is. Landen met een grijze kleuren zijn niet meegenomen in het onderzoek.

Apple controleert westerse markten

Het besturingssysteem van Apple is de grote leider in de volgende grote Westerse markten; de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk en Japan. Met het gezag in die markten mag iOS zich terecht het populairste mobiele besturingssysteem ter wereld noemen.

Het laatste iOS 7 nieuws

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's