Apple gaat iOS multicultureler maken met nieuwe emoticons

Wouter Nijsen
26 maart 2014, 12:23
1 min leestijd
Apple gaat iOS multicultureler maken met nieuwe emoticons

Apple heeft nieuwe emoticons voor iOS in de pijplijn zitten. Dat heeft de Amerikaanse fabrikant bekendgemaakt. De aangepaste ‘emoji’s’ moeten meerdere huidskleuren krijgen. Dat wil Apple omdat veel emoticons nu nog een blanke huidskleur hebben.

ios emoticonsMet de aankondiging lijkt Apple het besturingssysteem multicultureler te willen maken. Om de verandering door te voeren heeft de telefoonmaker de handen ineengeslagen met Unicode Consortium, een organisatie die al jarenlang emoticons levert voor iOS en voor andere mobiele platformen.

De aankondiging volgt kort na de uitspraken van zanger en acteur Tahj Mowry. Hij baalt van het gegeven dat er geen emoticons met een donkere huidskleur gebruikt kunnen worden. Er zijn enkele ‘zwarte’ emoticons, maar die roepen volgens veel gebruikers verkeerde associaties op.

Meer diversiteit in aanbod iOS emoticons

MTV Act zocht toenadering met Apple na de uitspraken. In een reactie liet woordvoerder Katie Cotton van Apple weten dat Apple onmiddellijk aan de slag gaat met nieuwe emoji’s. Volgens haar moet er meer diversiteit in het aanbod komen en daarom is de samenwerking met Unicode Consortium aangegaan.

De emoticons die zogenaamd een ‘blanke huidskleur’ hebben, worden in iOS gekenmerkt door een felgele kleur. De laatste keer dat er nieuwe poppetjes bij kwamen, was ten tijde van iOS 6. Toen werden er onder meer lesbische en homoseksuele emoji’s toegevoegd.

→ Alles over iOS 7 weten? Lees onze uitgebreide iOS 7 review!

Het laatste iOS 7 nieuws

Categorieën: Apple, iOS
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's