Downgraden naar iOS 8.4.1 of 9.0 niet meer mogelijk

Redactie
1 oktober 2015, 10:35
1 min leestijd
Downgraden naar iOS 8.4.1 of 9.0 niet meer mogelijk

Met de release van iOS 9.0.2 is het voor iPhone-, iPad- en iPod- gebruikers niet meer mogelijk de update ongedaan te maken en terug te keren naar iOS 8.4.1 en iOS 9.0.

Lees verder na de advertentie.

Na de lancering van een nieuwe versie van de software behoudt Apple altijd de mogelijkheid voor gebruikers om terug te keren naar een oudere versie. Dat is fijn als je door de update bijvoorbeeld tegen bugs en andere problemen aanloopt.

iOS downgraden geen optie meer na update iOS 9.0.2

Zo blokkeerde iOS 9.0 het internet bij veel Nederlanders met een Ziggo- of hollandsnieuwe-abonnement, waarna zij het advies kregen te downgraden naar 8.4.1. Nu er al twee updates zijn uitgebracht, is het voor de gebruikers die 9.0.2 hebben geïnstalleerd niet meer mogelijk om terug te keren naar 9.0 of 8.4.1.

Apple kwam tot deze beslissing omdat volgens hen iOS 9.0.2. de meeste bugs moet oplossen waar gebruikers na de update naar iOS 9.0 en 9.0.1 last van hadden, waaronder problemen met iMessage en iCloud Drive. Mocht 9.0.2 voor jou alleen maar meer problemen opleveren dan is het nog wel mogelijk om te downgraden naar 9.0.1.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen