iOS door de jaren heen en nieuwe video iOS 7
Wouter Nijsen

Een Reddit-gebruiker heeft een vergelijking gemaakt van alle iOS-versies die sinds 2007 zijn verschenen. Daarnaast heeft Apple woensdag een uitgebreide video over iOS 7 vrijgegeven, met commentaar van onder andere iOS 7-designer Jonathan Ive.

In de video spreekt Jonathan eerst uitgebreid over zijn visie op design. “Ultimately, of course, design defines so much of our experience.” Het draait volgens hem om orde brengen in een complexe omgeving, met een zo simpel, helder en efficiënt mogelijk design. Dit wilde Jony Ive bewerkstelligen met iOS 7, het aankomende besturingssysteem van de iPhone, iPad en iPod touch. Op iPhoned kun je natuurlijk alles over iOS 7 lezen.

Als je overigens met je iPhone naar de website over iOS 7 van Apple gaat, kun je de aankomende update al zelf in actie zien. De filmpjes worden namelijk fullscreen afgespeeld, zodat je goed kunt zien hoe het er allemaal uit gaan zien.

Alles iOS-versies naast elkaar

Reddit-gebruiker iKurac heeft daarnaast een helder overzicht gemaakt van alle iOS-versies van de afgelopen jaren, van de eerste iPhone tot de bètaversie van iOS 7. Zo kun je onder andere het komen en verdwijnen zien van YouTube als native-app, en wat de (on)subtiele veranderen aan alle app-iconen zijn geweest. iPhoned vergeleek de iOS 7-iconen al eerder met die van iOS 6.

Tot iOS 4 werd het besturingssysteem van de iPhone nog ‘iPhone OS’ genoemd, vandaar de naam iPhone 2.0 in de afbeelding. Cydia – dat je kunt zien bij de afbeelding van iOS 6 – is een alternatieve app-winkel die wordt geïnstalleerd na het jailbreaken van je toestel. Die app hoort dus eigenlijk niet in het vergelijkingsmateriaal thuis.
Z9dCA7D

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.