iOS In The Car verschijnt samen met iOS 7.1
Roel van Hout

Er is een nieuwe beta-versie van iOS in the Car verschenen, waarin sporen van iOS In The Car zijn aangetroffen. Dat duidt op een mogelijke gekoppelde release.

iOS in the Car

Alhoewel het natuurlijk altijd mogelijk is dat Apple alsnog besluit om iOS In The Car, ondanks dat het in de beta-versie voor ontwikkelaars van iOS 7.1 zit, niet in de definitieve versie van iOS 7.1 te integreren. Zo ging het bijvoorbeeld ook met de iCloud sleutelhanger: hoewel aanwezig in verschillende beta-versies van iOS 7, kwam de feature pas een maand na de release.

In ieder geval ziet het er naar uit dat iOS In The Car in de instellingen in- en uitgeschakeld gaat kunnen worden: op bijgaand screenshot is het overzicht van beperkingen te zien (instellingen > algemeen > beperkingen).

iOS In The Car komt in 2014 in auto’s van meerdere fabrikanten

iOS In The Car is, voor wie het niet weet, Apple’s alternatief voor de vaak ingewikkelde en omslachtige manier waarop smartphones samenwerken met de software van auto’s. Het vereist echter wel input van beide kanten, in die zin dat fabrikanten het wel in hun auto’s moeten inbouwen.

Honda is deze maand de eerste die iOS in the Car integreert, en in de loop van 2014 zullen meer autofabrikanten volgen. Vooralsnog is niet bekend wanneer en welke autofabrikanten het naar Nederland gaan brengen, maar zo gauw we daar iets over te weten komen lees je dat natuurlijk op iPhoned.

→ Lees er meer over in onze analyse van iOS in de auto!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.