Nieuwe Apple-reclame toont iOS-bug, maar waarschijnlijk heb je ‘m gemist

Michel van 't Klaphek
17 maart 2018, 13:17
2 min leestijd
Nieuwe Apple-reclame toont iOS-bug, maar waarschijnlijk heb je ‘m gemist

Het is een veelgehoorde klacht onder iOS-gebruikers: de stabiliteit van het systeem laat zo nu en dan te wensen over. Dat het tijd is voor verbetering, blijkt wel uit de laatste iPhone X-reclame. Hierin is namelijk een fout te zien.

Lees verder na de advertentie.

‘iOS bug in reclame iPhone X’

In de reclame krijgt de hoofdpersoon een berichtje, waarbij de tekst buiten het kader wordt weergeven. Dit alles gaat echter zo snel, dat je het waarschijnlijk gemist hebt. Benjamin Mayo, schrijver bij 9To5Mac, bewijst echter een oog voor detail te hebben, en maakte als eerst melding van de slordigheid.

Dat de fout nog steeds in iOS aanwezig is, is opmerkelijk. De specifieke fout werd namelijk al maanden geleden ontdekt door dezelfde Mayo ontdekt, en ingediend bij Apple. Sindsdien heeft men de fout dus niet verholpen.

https://www.youtube.com/watch?v=-pF5bV6bFOU

Het is volgens sommige analisten en iPad- en iPhone-bezitters tekenend voor de houding van Apple. Chris Pirillo is één van deze critici en houdt sinds iOS 7 alle visuele bugs bij. iOS 11 wordt volgens hem geteisterd door vele schoonheidsfoutjes, waaronder niet goed uitgelijnde teksten in de App Store. Dit zijn zaken waarvoor Android eerder nog hevige kritiek vanuit Apple-zijde ontving, zo zegt Pirillo.

iOS 12: focus op stabiliteit

Van 4 tot en met 8 juni vindt de WWDC 2018 plaats. Hier wordt iOS 12 onthuld. De verwachting is dat de focus dit jaar niet op nieuwe apps en functies ligt, maar op het (herstellen van) stabiliteit. Naar verluidt worden bestaande programma’s, zoals de Gezondheid-app, vooral beter gemaakt.

Craig Federighi, directeur van de software bij Apple, is van plan meer tijd uit te trekken voor grote vernieuwingen. In het verleden zouden de meeste bugs namelijk veroorzaakt zijn door de (te) grote tijdsdruk waaronder Apple-ontwikkelaars moesten werken.

Lees ook: ‘Deze drie verbeteringen staan centraal in iOS 12: Animoji, Siri en meer’

Het laatste nieuws over Apple

Bron afbeelding: Benjamin Mayo
Categorieën: Apple, iOS
Thema: Apple
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen