Dat is snel: iOS 10 béta 6 en 7 uitgebracht

Rutger Otto
20 augustus 2016, 9:56
2 min leestijd
Dat is snel: iOS 10 béta 6 en 7 uitgebracht

Slechts vier dagen na de laatste iOS 10 bèta komt Apple alweer met een nieuwe versie van zowel iOS 10 voor ontwikkelaars als iOS 10 voor publieke testers.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 bèta 6 en 7

De laatste versies van de iOS 10 bèta’s (versie 5 voor publieke gebruikers en versie 6 voor ontwikkelaars) kwamen op 15 augustus uit. Nu volgt dus alweer een nieuwe update. Het lag niet in lijn der verwachting dat de bèta-update zo snel zou volgen, nieuwe versies verschijnen doorgaans eerder in de week; op een maandag of dinsdag.

Mogelijk ontdekte Apple een belangrijke bug in de iOS 10 bèta die er snel uit moest via een update. Draai je de bèta, dan is het besturingssysteem nu te vernieuwen via ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’.

iOS-10-beta-5

Bug-oplossingen en verbeteringen

Volgende maand verschijnt iOS 10 en tot die tijd hoef je geen grote vernieuwingen meer in de bèta te verwachten. Richting release van het besturingssysteem worden vooral nog bugs opgelost en dat is in de laatste update niet anders. “Deze bèta versie van iOS 10 lost bugs op en brengt meer verbeteringen”, staat in de begeleidende tekst van Apple.

Naar verwachting kondigt Apple zijn nieuwe iPhone op 7 september aan. Diezelfde dag komt waarschijnlijk de ‘Golden Master’ voor iOS 10 uit. Dat betekent de laatste versie van het besturingssysteem. Een paar dagen later wordt hij dan uitgebracht voor iedereen; ook degenen die niet meedoen aan de bèta.

Veranderingen in iOS 10

iOS 10 krijgt enkele grote veranderingen ten op zichte van iOS 9. Vooral notificaties en widgets krijgen een prominentere plek. Verder komt er 3D Touch-ondersteuning op het vergrendelscherm en ontwikkelaars kunnen gebruikmaken van Siri om hun apps van stembediening te voorzien. Ook een aantal Apple-apps krijgen grote vernieuwingen, zoals Berichten. Lees daarover meer op onze iOS 10 spotlightpagina.

Het laatste iOS 10-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen