iOS apps voor de iPhone worden groter in MB
Redactie

Het onderzoeksbureau ABI Research heeft aan de hand van een onderzoek vastgesteld dat de gemiddelde grootte van iOS apps voor onder meer de iPhone toenemen. De gemiddelde toename ligt zelfs op zestien procent.

23 megabyte

In de maand september had de gemiddelde iOS app een grootte van 23 megabyte. Volgens de onderzoekers ligt de toename van de grootte aan verschillende factoren, zoals de komst van de nieuwe iPad dat over een retinascherm beschikt. Een andere factor is het gegeven dat de zogenoemde over the air downloads in de App Store een grootte mogen hebben van 50 MB. Dat was eerst nog minder dan de helft met maar 20 MB. Dat de iOS apps tegenwoordig groter worden, heeft wel een nadelig effect. Je kunt namelijk minder apps installeren op je iPhone 16 GB.

Cloudopslag

Doordat je bij gebruik van een 16GB iPhone te maken krijgt met beperkingen door de groter worden iOS apps zul je daarvoor een oplossing moeten zoeken. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van cloudopslag. Zo kun je bij iTunes in de cloud je muziek opslaan, zodat deze niet meer op je iPhone hoeft te staan. Overigens geldt de toename van het volume niet alleen voor de iOS apps, maar ook voor games. De omvang van de gemiddelde game steeg namelijk met 42 procent naar een omvang van 60GB.

  • Categorie:
  • Spotlights:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.