‘Elk nieuw iOS-apparaat krijgt vingerafdrukscanner’
Gijs Ettes

Elk nieuw iOS-apparaat dat dit jaar verschijnt, zal zijn voorzien van een vingerafdrukscanner. Dat beweert althans marktanalist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. In een brief aan investeerders geeft hij aan dat de iPhone 6, iPad Air 2 en iPad Mini 3 zo goed als zeker worden voorzien van Touch ID.

‘Touch ID voor elk iOS-apparaat’

touch id ios-apparaatKuo gaf al eerder aan te verwachten dat de volgende generatie iOS-apparaten is voorzien van Touch ID. Het bedrijf Taiwan Semiconductor Manufacturing Company dat de modules maakt, zou het productieproces hebben versneld en meer vingerafdrukscanners kunnen verschepen in 2014. Bovendien zou er bij de productie tin in plaats van chemicaliën worden gebruikt om slijtage tegen te gaan.

Momenteel is de iPhone 5S het enige Apple-toestel dat is voorzien van een vingerafdrukscanner. De verwachting is sowieso dat de iPhone 6, die naar verluidt in twee varianten verschijnt, over een dergelijke scanner beschikt. Ook concurrenten als Samsung en HTC hebben in het verleden smartphones met een vingerafdrukscanner uitgebracht, in de vorm van de Samsung Galaxy S5 en de HTC One Max.

‘De iPhone 6 wordt voorzien van saffierglas’

saffierglasVolgens vrijwel alle geruchten verschijnt de iPhone 6 in twee varianten met een scherm van 4,7 inch en 5,5 inch. Het kleinere model zou al in de herfst in de winkels kunnen liggen, terwijl de 5,5 inch-versie zou zijn uitgesteld tot begin volgend jaar als gevolg van problemen met de dikte van de accu.

Het ligt voor de hand dat Apple de volgende iPhone voorzien van betere hardware en camera’s die plaatjes schieten met een hogere resolutie. Daarnaast zou het bedrijf het toestel mogelijk uitrusten met een laag saffierglas, dat beter bestand is tegen krassen en beschadigingen dat het Gorilla Glass dat Apple momenteel gebruikt.

Lees meer over Apple

(Via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.