Apple verbetert App Store reviews: praat met ontwikelaars en like beoordelingen

Lars Paijmans
25 januari 2017, 11:02
2 min leestijd
Apple verbetert App Store reviews: praat met ontwikelaars en like beoordelingen

Apple werkt aan grote veranderingen voor de App Store. Ontwikkelaars kunnen op gebruikers reageren in reviews, nuttige reviews kun je liken en meer.

Lees verder na de advertentie.

iOS app reviews op de schop met iOS 10.3

Ontwikkelaars de kans geven om te reageren op app-reviews klinkt als een kleine verbetering, maar is iets waar ontwikkelaars al maanden om vragen. Hierdoor kunnen ze eindelijk het gesprek aangaan met tevreden en ontevreden gebruikers. Deze reacties van ontwikkelaars worden gewoon opgenomen in de lijst met gebruikersreviews, en zijn dus door iedereen te lezen. Een handige manier voor ontwikkelaars om klachten direct aan te pakken, bijvoorbeeld als ze door een fout van de gebruiker gemakkelijk kunnen worden opgelost.

iOS app reviews

Omdat ontwikkelaars nu nog niet kunnen reageren, gebruiken ze vaak de update-tekst om gebruikers te bedanken voor het aangeven van bugs en fouten, terwijl dat binnenkort een stuk directer kan. Ontwikkelaars en gebruikers kunnen hun reactie vervolgens ook aanpassen, zodat een discussie niet teveel ruimte in hoeft te nemen. Om misbruik van deze nieuwe functie te voorkomen, kunnen gebruikers ontwikkelaars rapporteren. Naast de iOS App Store werken deze iOS app reviews ook in de Mac App Store.

Apple voert ook wat verbeteringen voor gebruikers toe. Door als gebruiker een beoordeling stevig in te drukken met 3D Touch kun je een nuttige beoordelingen liken. Hiermee laat je zien dat een gebruikersreview je geholpen heeft, wat er uiteindelijk voor zorgt dat bruikbare reviews bovenaan komen te staan.

‘Beoordeel onze app’

Ook komt er een eenduidig systeem waarin apps gebruikers kunnen vragen voor een gebruikersreview. Deze melding laat je direct een beoordeling achterlaten en een systeem zou bepalen of het terecht is voor een app om deze notificatie te versturen. Welke afwegingen dit systeem maakt is nog niet duidelijk. Apps mogen maximaal drie keer per jaar deze melding versturen, ongeacht of ze een app updaten of niet. Daarnaast zouden gebruikers in de instellingen deze meldingen volledig uit kunnen schakelen, al is het nog niet zeker of deze functie ook daadwerkelijk wordt uitgerold.

Apple heeft bevestigd dat de nieuwe App Store functies tegelijk met iOS 10.3 uit wordt gebracht. Hier verscheen gisteren de eerste bèta van voor ontwikkelaars. De uiteindelijke publieke versie zal dus mogelijk over iets meer dan een maand uit worden gebracht.

Lees het laatste nieuws over de App Store

Categorieën: Apple, Apps
Thema: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen