Volgende iOS-update maakt iPhone-vertraging uitschakelen mogelijk

Lars Paijmans
18 januari 2018, 8:48
2 min leestijd
Volgende iOS-update maakt iPhone-vertraging uitschakelen mogelijk

Apple ceo Tim Cook belooft dat de eerstvolgende iOS-update gebruikers tegemoet komt. Voortaan kun je zelf kiezen of de prestaties worden beperkt om de accuduur te besparen. Zo gaat het werken.

Lees verder na de advertentie.

Zelf kiezen over iOS accubeperking

In een gesprek met ABC News laat Apple weten niet tot iOS 12 te wachten om deze functie door te voeren. De eerstvolgende grote update voor iOS 11 zal een extra knop in de Instellingen-app krijgen. Tim Cook bevestigt dat deze update volgende maand verschijnt voor ontwikkelaars, waarna de publieke versie waarschijnlijk in maart wordt gelanceerd.

De nieuwe instelling geeft jou de keuze of de iPhone-prestaties wel of niet in te perken als de gezondheid van de accu achteruit gaat. Nu bepaalt je iPhone dit nog zelfstandig, wat ervoor kan zorgen dat het toestel ineens trager reageert dan mogelijk is.

iOS accubeperking

Dit zorgde de afgelopen maanden voor veel ophef, omdat veel gebruikers dachten dat Apple hiermee mensen aanmoedigt om eerder een nieuwere iPhone te kopen. Tim Cook zegt dat Apple voortaan transparanter wil zijn over dit soort kwesties, ongetwijfeld om soortgelijke ophef in de toekomst te voorkomen.

“We gaan gebruikers laten zien hoe gezond de accu in hun iPhones is. Dit hebben we nog nooit gedaan”, aldus Cook. Als de gezondheid achteruit gaat, stelt je iPhone voor om de prestaties in te perken om de accu beter te laten presteren. “Wil je dit niet, dan kun je het uitschakelen.”

Apple raadt uitschakelen af

De ceo benadrukt dat het uitzetten van deze functie niet aan te raden is, omdat dit ervoor kan zorgen dat je iPhone spontaan uitvalt of de accu in recordtempo leeg raakt. Toch zal dit voor veel gebruikers een stap in de goede richting zijn, omdat ze nu zelf de keuze krijgen om de prestaties wel of niet in te perken.

Naast het toevoegen van deze nieuwe instelling heeft Apple het vervangen van je iPhone-accu een stuk goedkoper gemaakt in 2018. Dit jaar betaal je slechts 29 euro om een iPhone 6 of nieuwer van een nieuwe accu te voorzien. Hoe dit werkt en hoe je hiervoor in aanmerking komt lees je in onze onderstaande FAQ.

Lees ook: Apples goedkope iPhone-accureparaties: 10 vragen en antwoorden op een rij

Bron: ABC News
Categorieën: Apple, iOS
Thema: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen