De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

iOS 9.1-update zorgt voor problemen met Touch ID

Wouter Nijsen
6 november 2015, 15:40
1 min leestijd
iOS 9.1-update zorgt voor problemen met Touch ID

Verschillende iPhone-gebruikers die iOS 9.1 hebben geïnstalleerd, klagen over problemen met Touch ID. Het probleem is bij Apple bekend, maar het bedrijf uit Cupertino wil nog niet reageren.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9.1 Touch ID-problemen

Na de update naar iOS 9.1 hebben verschillende gebruikers last van een niet goed functionerende Touch ID-vingerafdrukscanner. Op het officiële Apple-forum hebben de gebruikers de problemen kenbaar gemaakt. iOS 9.1 zou ervoor zorgen dat Touch ID weigert een ingestelde vingerafdruk te herkennen of ‘m zelfs helemaal niet registreert. Ook wanneer een iPhone wordt gereset, houden de problemen aan. Het is onduidelijk waar hier precies de oorzaak van is.

Touch ID

De problemen klinken je wellicht bekend in de oren. Vorig jaar zorgde een iOS-update er namelijk ook al voor dat Touch ID niet goed functioneerde. Apple werd zelfs gedwongen om de betreffende update (iOS 8.0.1) weer in te trekken en later een fix uit te brengen. Ook later, na de release van iOS 8.3, klaagden gebruikers over problemen met Touch ID.

Meer over iOS 9.1

iOS 9.1 is de eerste grote update sinds de release van iOS 9 en werd ongeveer twee weken geleden uitgerold. De update brengt meer dan 150 nieuwe emoji om berichtjes tot leven te laten komen. Denk hierbij aan een middelvinger-, burrito- of eenhoorn-emoji. Ook voert iOS 9.1 verbeteringen toe aan de Live Foto’s en werden problemen met de Berichten-app verholpen.

De update lijkt echter voor meer kleine problemen te zorgen. Zo werd onlangs duidelijk dat wanneer een iOS-apparaat ’s nachts naar iOS 9.1 wordt bijgewerkt, dit ervoor kan zorgen dat ingestelde wekkers worden uitgeschakeld. Voorgaande iOS-updates hadden last van hetzelfde probleem.

Lees het laatste nieuws over iOS 9

Bron: Forbes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen