Bètaversie iOS 9 wijst op komst grotere iPad Pro

Gijs Ettes
15 juni 2015, 14:43
1 min leestijd
Bètaversie iOS 9 wijst op komst grotere iPad Pro

Het lijkt er steeds meer op dat Apple werkt aan een grotere iPad. In de bètaversie van iOS 9 is een toetsenbord te vinden dat een extra rij toetsen bevat en zich aanpast aan hogere resolutie schermen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9 toetsenbord past zich aan

Dat heeft iOS-ontwikkelaar Steve Troughton Smith ontdekt. Hem viel op dat als het toetsenbord in iOS 9 groter wordt gemaakt, er een nieuwe rij toetsen met symbolen beschikbaar wordt. Bovendien verschijnen er aan de linkerkant een tab- en capslock-knop. De 9,7 inch-iPad heeft die knoppen niet en heeft drie rijen met toetsen.

Volgens de laatste geruchten krijgt de nieuwe tablet van Apple de naam ‘iPad Pro’ en wordt deze voorzien van een scherm van 12 of 12,9 inch. Mogelijk verschijnt het apparaat gelijktijdig met iOS 9 dit najaar, al gaan er ook geruchten dat de iPad Pro pas in 2016 wordt uitgebracht. De kans is aanwezig dat de tablet wordt voorzien van een stylus, die vooral voor zakelijke gebruikers interessante mogelijkheden biedt.

Force Touch en usb-c-connector

Ook zou de iPad Pro beschikken over Force Touch, zodat er onderscheid kan worden gemaakt tussen harde en zachte tikjes op het scherm. Dankzij speciaal nanomateriaal moet de tablet sowieso beter in staat zijn om aanrakingen te onderscheiden.

ipad pro release ios 9 toetsenbord

Tot slot zou de grotere iPad voorzien zijn van nfc voor het draadloos koppelen van accessoires, en een usb-c-poort aan de onderzijde die overweg kan met een groot aantal verschillende apparaten. Of de poort de Lightning-connector gaat vervangen, is niet zeker.

Het laatste nieuws over de iPad Pro

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu