‘Kaarten-app krijgt functies voor openbaar vervoer in iOS 9’

Wouter Nijsen
21 mei 2015, 19:14
1 min leestijd
‘Kaarten-app krijgt functies voor openbaar vervoer in iOS 9’

Volgens nieuwe geruchten gaat de Kaarten-app in iOS 9 informatie over het openbaar vervoer tonen. Daarmee kunnen gebruikers met de app ook reizen met de trein of bus plannen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9 openbaar vervoer

Dat meldt althans 9to5Mac op basis van bronnen. Apple zou al een tijdje geleden van plan zijn geweest om informatie over het openbaar vervoer in haar eigen kaarten-app te tonen, maar daar is het tot dusver niet van gekomen. Daar moet iOS 9 echter verandering in brengen, door functionaliteiten van bijvoorbeeld de 9292OV-app en de NS Reisplanner naar de standaard kaarten-app te brengen.

ios-9-openbaar-vervoer

Volgens de bron had Apple al enkele ov-functies in iOS 8 willen implementeren, maar wegens diverse problemen met onder meer de data besloot het bedrijf Cupertino de functie toen te schrappen. 9to5Mac claimt ook over enkele screenshots te beschikken (zie hierboven), waarop te zien is dat de app verschillende reismogelijkheden toont binnen Los Angeles.

De grote vraag is natuurlijk of de ov-functies ook gelijk voor Nederlandse en Belgische gebruikers beschikbaar zullen zijn. Het is aannemelijk dat de focus aanvankelijk vooral ligt op grotere steden, met name in de Verenigde Staten.

Meer over iOS 9

Naar verwachting wordt iOS 9 tijdens de WWDC dit jaar officieel door Apple onthuld. Dit evenement vindt dit jaar op 8 juni plaats en zal waarschijnlijk ook als podium dienen voor Apple Music, de nieuwe muziekdienst van het bedrijf uit Cupertino, en een flinke update voor OS X.

In berichten die eerder vandaag verschenen, was de lezen dat HomeKit met iOS 9 een Home-app krijgt om alle gekoppelde apparaten mee te bedienen. Het is echter nog maar de vraag of de app in juni af zal zijn.

Lees meer over iOS 9

Bron: 9to5Mac
Categorieën: Apple, Geruchten, iOS
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's